Almanlar uyanmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Almanlar uyanmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 12:29

Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarındaki Potsdam’da aşırı sağcı ırkçıların 25 Kasım 2023 tarihinde bir villada toplanarak ülkede yaşayan sığınmacıların, Alman vatandaşı olup da asimile olmayanların, göçmen kökenlilerin toptan sınır dışı edilmeleri, hatta bir Afrika ülkesine sürgün edilmeleri konusunda planlar yaptıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Almanlar uyanmaya başladı
AVUSTURYALI aşırı sağcı ‘Kimlik Hareketi’ lideri Martin Sellner’in ‘Tersine Göç’ (Remigration) başlığıyla sunum yaptığı bu toplantıya, Federal Meclis’teki ana muhalefet konumundaki sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) Eş Başkanı Alice Weidel’in özel danışmanı Roland Hartwig’in, Federal Meclis milletvekili Gerrit Huy’un, AfD Saksoya-Anhalt Meclis Grup Başkanı Ulrich Siegmund’un ve AfD Brandenburg Meclis Grup Sözcüsü Tim Krause’nin de katıldıkları ortaya çıkınca, gözler bir anda AfD’ye çevrildi.
Farklı partilerden politikacılar, AfD’nin yasaklanmasını gündeme getirdiler.
SPD Eş Başkanı Saskia Esken, AfD’nin yasaklanması için harekete geçilmesini istedi.
Almanya’da bilim insanları da sağ popülist AfD’nin yasaklanması için kafa yorulmasını gündeme getirdiler.
Halle’deki Martin Luther Üniversitesi’nde görev yapan 50 profesör, ‘Güçlü demokrasi ciddiye alınmalı-AfD yasağı için kafa yorulmalı’ başlığı altında bir bildiri yayımlayarak, demokrasinin ciddi meydan okumalarla karşı karşıya olduğuna dikkati çektiler.
“Bizler Halle-Wittenberg Martin Luther Üniversitesi öğretim görevlileri olarak özgürlükçü, demokratik temel değerlerin korunması için ayrı bir sorumluluk hissediyoruz” açıklamasında bulundular.
Ve ortak bildiride, “Aşırı sağcı oldukları saptananların siyasi hakları ellerinden alınabileceği gibi, partilerin finans kaynaklarının kurutulması ve son çare olarak da parti yasağı mümkündür” görüşüne yer verdiler.

Haberin Devamı

SIĞINMACILARA KİN KUSTU
Evet...
Sağ popülist AfD’nin programında tüm göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmeleri yoktur.
Ama Almanya’nın Avrupa Birliği’ni (AB) terk etmesi hedefiyle 2013 yılında kurulan AfD’nin yıllardır sığınmacı, yabancı, Yahudi ve İslam düşmanlığıyla, ırkçı politikayla oy avcılığı yaptığı bilinmektedir.
AfD’liler, ‘PEGIDA’ kısa adıyla tanınan ‘Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatanperver Avrupalılar’ yandaşlarıyla el ele vererek gösterilere katılmıştır.
AfD Thüringen Teşkilat Başkanı Björn Höcke, bu gösterilere konuşmacı olarak katılıp sığınmacılara ve göçmen kökenlilere kin kusmuştur.
AfD Eş Başkanı Alice Weidel, Federal Meclis’te, “Burkalılar, başörtülü kızlar ve beleşe beslenen eli bıçaklı erkeklerle ve diğer hiç işe yaramayanlarla (parazitlerle) sosyal devleti koruyamayız” diyerek, ülkede yaşayan Müslümanlara hakaretler yağdırıp İslam düşmanlığı yapmıştır.

Almanlar uyanmaya başladı

Alice Weidel

Haberin Devamı

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
AfD Saksonya-Anhalt Teşkilatı eski Başkanı Andre Poggenburg, Türkleri ve Türkiye kökenlileri ‘deve güdücü-çobanı’ ve ‘kimyon taciri’ olarak niteleyip, “Defolup gitsinler! Çok eşli, toprak evlerine. İstanbul Boğazı’nın öte yakasına” diyerek kin kusmuştur.
AfD’nin Federal Meclis Grubu eski Eş Başkanı Alexander Gauland, “İslam, protestan ve katolik Hıristiyanlık gibi normal bir din değildir” diyerek İslam düşmanlığını körüklemiştir.
Gauland, “Dilinin ötesinde spesifik bir Alman kültürü tanımlanamaz” dediği için şu anda Federal Meclis Başkan Yardımcısı olan dönemin Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz için “Bunu da bir Alman Türk’ü söylüyor. Onu Eichsfeld’e davet edin ve spesifik Alman kültürünün ne olduğunu ona anlatın. O zaman bir daha hiç buralara gelmez ve biz de Tanrı’nın yardımıyla kendisinden Anadolu’da imha ederek kurtulmuş oluruz” demiştir.
Yani apaçık ölümle tehdit etmiştir.
Özgürlüğün, eşitliğin büyük harflerle yazılı olduğu Almanya’da demokratlar, demokrasi sevdalıları bunlara seyirci kalmıştır.

Almanlar uyanmaya başladı

Björn Höcke

Haberin Devamı

NİHAYET SESLERİNİ YÜKSELTTİLER
Evet...
Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) yıllardır AfD’nin demokrasi düşmanı tutum sergilediğine dikkati çekmektedir.
Meiningen İdari Mahkemesi, AfD’li Björn Höcke’ye “Faşist” denilmesine izin vermiştir.
Frankfurt Savcılığı, Björn Höcke’ye “Nazi” denilmesinde sakınca görmemektedir.
İşte daha önceleri Björn Höcke ve yandaşları “Remigration, remigration” diye defalarca slogan atıkları halde, sessiz kalan demokratlar ve demokrasi sevdalısı Almanlar, yıllardır bu ülkede yaşayan, Alman vatandaşı olan ve Almanya’yı vatanları olarak gören göçmenler ve göçmen kökenlilerle beraber Potsdam’daki ‘tersine göç’, ‘sınır dışı’, ‘sürgün’ toplantısının ortaya çıkmasının ardından AfD’ye karşı sokaklara döküldü.
Almanya’nın çeşitli kesimlerinde AfD’nin yasaklanması için sokaklara çıkan yerli ve göçmen kökenli demokratlar, demokrasi sevdalıları, “Almanya’da demokrasi düşmanlarına yer yok”, “Almanya’da faşistlere, Nazilere yer yok”, “Biz sizden daha güçlüyüz”, “Kimse bizi birbirimize düşüremez” sloganları atarak nihayet seslerini yükselttiler.
Evet...
Nihayet Almanya, Almanlar uyanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!