Almanlar, Rusya’nın saldırmasından endişe duyuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar, Rusya’nın saldırmasından endişe duyuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 13:49

Geçen hafta Almanya Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius’un verdiği mülakatta orta vadede savaş tehlikesi konusunda uyarıda bulunmasından sonra Rusya’dan endişe duyanların sayısı arttı. Almanların yaklaşık yarısı Rusya’nın Almanya’ya olası bir saldırısından endişe ediyor.

Haberin Devamı

KAMUOYU araştırma şirketi INSA tarafından Bild adına yapılan ankete katılanların yüzde 46’sı, Rusya’nın saldırısından korktuğunu söyledi. Endişe duymayanların oranı ise yüzde 44 oldu. Şaşırtıcı bir şekilde, en çok endişe duyanlar sol seçmen oldu. Sol Parti seçmeninin yüzde 55’i, CDU seçmeninin ise yüzde 54’ü Rusya saldırısından çekiniyor. ‘Birlik Sahra Wagenknecht-Sağduyu ve Adalet-BSW’ ve AfD destekçileri ise savaş tehlikesini en az görenler oldu.

Almanlar, Rusya’nın saldırmasından endişe duyuyor
ACİL STOK UYARISI
Almanya’nın yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinde de Rusya endişesi arttı. İsveç ve Norveç’te de kısa bir süre önce savaş ihtimaline karşı özel stokların oluşturulması yönünde çağrılar yapılmıştı. INSA anketinde bu da soruldu. Almanların yüzde 39’u stoklama yaptıklarını söylerken, yüzde 56’sı böyle bir stok yapmadığını belirtti. Federal Afet Yardımı ve Sivil Koruma Dairesi (BBK) uzun zamandır gıda, su, hijyen ürünleri, ilk yardım çantaları ve temel kamp malzemelerinin stoklanmasını tavsiye ediyor.

Haberin Devamı

SIĞINAKLARIN DURUMU!
Ankete katılan altı kişiden biri ise bir saldırı durumunda nerede sığınak bulabileceklerini bildiklerini ifade etti. Almanya’da kalan yaklaşık 600 hava saldırısı sığınağından hiçbirinin şu anda çalışır durumda olmadığı kaydedildi. Federal ve eyalet hükümetleri, 2007 yılında ‘kamu sığınaklarının işlevsel bakımını’ sona erdirmeye karar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!