Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı!

Güncelleme Tarihi:

Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2022 12:20

Almanya’nın Mülheim şehrinde bulunan Avrupa Türk İslam Birliği’ne (ATİB) bağlı Mülheim Kültür Merkezi’ne yönelik Alman polisinin sert tutumu, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

ALMAN Polisi, yapılan ihbar üzerine cuma günü ATİB Mülheim Kültür Merkezi’ne giderek ‘silahlı kişi’ araması yapmak istedi. Sivil araçlarıyla gelen polis, dernek binası önünde bekleyen üç gencin önünde ekip aracıyla hızlı bir şekilde durdu. Polislerin silahlı olarak gençlere yönelmesi, ATİB Mülheim Kültür Merkezi’nde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Gençlerden biri, silahlı sivil polislerin sert tavrı karşısında olay yerinden koşarak uzaklaştı. Hiçbir suçu olmayan iki genci yere yatırarak ters kelepçe vuran polis, çok geçmeden takviyeye gelen çok sayıda özel polis ekibiyle binanın her katında arama yapmak istedi. Bu sırada bazı salonların giriş kapıları da kırıldı. Polisler, daha sonra olay yerinden uzaklaşmak isteyen diğer gence de ulaştı.

Haberin Devamı

Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı

GENÇLERİMİZE YANLIŞ YAPILDI
ATİB Mülheim Kültür Merkezi Başkanı Nuh Yener, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir ihbar sunucu polisler dernek binamıza geldi. Gelişleri sırasında üyelerimizden olan üç gencimiz bina önünde duruyordu. Sivil polisler aniden araçlarından inerek gençlere yöneldi. Polislerin bu durumunu gören bir gencimiz oradan uzaklaştı. Polis hiçbir suçu olmayan gençleri yere yatırıp ters kelepçe vurdu. Gençlerin kolları ve yüzleri yaralandı. Polisin bu tavrı bizleri çok üzdü ve endişelendirdi. Ardından diğer gence de ulaştılar. Daha sonra kalabalık özel polis ekipleri binada arama yaparken, bazı kapıları kırdı. Bu sırada binada bulunan vatandaşlarımız büyük bir korku yaşadı. Polisler binadan ayrılırken orantısız güç kullandıkları gençlerden özür diledi. Pazartesi polis tutanağını bekleyeceğiz, ardından yere yatırılıp ters kelepçe ile kolları, yüzü yaralanan gençler için avukatımız aracılığıyla hukuki yola başvuracağız. Bizim derneğimiz, 30 yılı aşkındır burada hizmet veriyor ve bugüne kadar polisle hiçbir işimiz olmadı.”
Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, olayı duyar duymaz başkonsolosluk görevlileri ile ATİB Mülheim Kültür Merkezi’ne giderek yetkililerden bilgi aldı. Şimşir, başkonsolosluk olarak olayın resmi ayağını yakından takip edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı

Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı

Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı

Alman Polisi, Türk derneğinde korku saçtı

BAKMADAN GEÇME!