FAZ'dan THY’ye övgü! İlk dokuz ayda...

Güncelleme Tarihi:

FAZdan THY’ye övgü İlk dokuz ayda...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2022 11:28

Türk Hava Yollarının (THY) başarısı Alman medyasında geniş yer aldı. THY’nin yılın ilk 9 ayında 2.3 milyar Dolar’lık net kârının Alman havayolu şirketi Lufthansa’nınkinden 5 kat fazla olduğu bilgisi verildi. “Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Bolat kaptanlığında THY başarıdan başarıya uçuyor” diye verilen Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesindeki haberde şöyle denildi:

Haberin Devamı

“TÜRKİYE’nin birçok komşu ülkesinde savaş şiddetleniyor ve yükselen enerji fiyatları ülkedeki enflasyonu yüzde 85’in üzerine çıkardı. Ancak Ankara’nın ekonomik stratejisinde kilit rol oynayan havayolu şirketi THY’de kriz hissedilmiyor. Genel Müdür Prf. Dr. Ahmet Bolat’ın yakın zamanda yılın üçüncü çeyreği için bildirdiği rakamlar adeta bir güç gösterisi. Dokuz aylık 2.3 milyar Dolar’lık net kâr, Lufthansa’nın 484 milyon Euro’luk net kârının neredeyse beş katı. Yıl içinde hesaplandığında, İstanbul 75 milyon yolcu ve 18 milyar Dolar gelir bekliyor ve bu rekor olacak. Hava taşımacılığı da güçlü bir büyüme gösteriyor. İşler planlandığı gibi giderse, yüzde 16.5’luk net satış getirisine dayalı olarak yıllık kazanç 4 milyar Dolar’a çıkabilir. Bu da hissedarları ve çalışanları mutlu ediyor. 72 bin çalışanın her biri geçen hafta yıllık 2 bin 800 Dolar ikramiye aldı. Havayolu şirketinin Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Bolat, İstanbul’da akşam yemeğinde ağırladığı Almanya’dan ziyaretçilerine bunun gerçekten bir başarı hikâyesi olduğunu ve daha büyük hedeflerinin olduğunu söylüyor: ‘Önümüzdeki yıl kapasitemizi dünya çapında yüzde 17, Avrupa’da ise yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz.’ Bu rakiplerine meydan okuma ilanı.”

FAZdan THY’ye övgü İlk dokuz ayda...
‘AHMET BOLAT’IN ESERİ’
Almanya’daki yaşayan Türklerin yüksek bilet fiyatlarından şikâyet ettiği belirtilen haberde, 2023’te düşük maliyetli biletlerin kurumda görüşüldüğü bilgisi de yer aldı. THY’nin Almanya’nın 11 havalimanına uçtuğu belirtilen haber, şöyle devam ediyor: “Nitelikli makine mühendisi Ahmet Bolat, 2012’den bu yana yatırım ve teknolojiden sorumlu başkan olarak 17 yıldır Türk Hava Yolları yönetim ekibinin bir üyesi. Ekibi, şirket için 550 uçak satın aldı veya kiraladı. Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları’nın dünyanın en büyük havayollarından biri olma yolundaki neredeyse durdurulamaz yükselişi de Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın eseri. Hiçbir havayolu şirketi THY kadar farklı noktalara uçmuyor: 128 eyalet, 321 şehir, 326 havaalanı... Bu büyük bir rakam.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!