Alman iş insanından bakanlara: ‘Tecrübesizler’

Güncelleme Tarihi:

Alman iş insanından bakanlara: ‘Tecrübesizler’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:58

Almanya’nın önde gelen aile şirketlerinden Messer’in patronu Stefan Messer, hükümeti ekonomik sorunları çözecek bir stratejisi olmamakla suçladı, bakanların ise tecrübesiz olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

ALMANYA’da ekonomi kurum ve kuruluşları ile ülkenin önde gelen şirketlerinin yöneticileri, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetine dönük eleştirilerini artırdı. Merkezi Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Bad Soden kentinde bulunan ve sanayi gazı üreten 10 bin kişinin çalıştığı aile şirketi Messer Grubu’nun patronu Vita Stefan Messer, “Trafik Lambası Koalisyonu’ndaki bakanlar, Almanya’da krizi yönetecek tecrübeye sahip değiller. İktidardaki politikacılar çok az tecrübeli” dedi. Berlin’de politikaya yön verenlerin birçok işletmenin sorunlarından ve çektikleri zorluklardan haberdar olmadıklarını belirten Messer, iktidardakilerin bir dizi hata yaptıklarını ileri sürdü. Messer, “Bu hükümetin, ülkenin merkezi ekonomik sorunlarını çözmek için somut bir stratejisi de yok” dedi.
1898 yılında kurulan aile şirketinin patronu Stefan Messer, hükümetin Almanya’da faaliyette olan son 3 nükleer santralı 15 Nisan 2023 tarihinde kapatmasının çok büyük bir hata olduğunu da söyledi. “Berlin’deki kaos beni üzüyor” diyen Messer, Alman işletmelerin en büyük sorunlarının enerji fiyatlarının yüksekliği, nitelikli eleman eksikliği, meslek eğitimine talebin azlığı ve bürokrasi olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!