Alman gençleri Türklerle finalde

Güncelleme Tarihi:

Alman gençleri Türklerle finalde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 13:49

Alman 17 yaş altı milli takımı Bulgaristan’ın ev sahipliği yaptığı Avrupa şampiyonasında finale ulaştı. Takımın kadrosunda toplam beş Türk asıllı genç yer alıyor. Yaklaşık 2 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya son on yılda başta Bundesliga olmak üzere dünya futboluna çok sayıda Türk futbolcu yetiştirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA 17 Yaş altı milli takımı Cuma akşamı Avrupa Şampiyonasında finalde Fransa ile karşılaşıyor. Turnuva boyunca oynadığı maçlarda normal sürede kalesinde gol görmedi.

Sadece çeyrek finalde elediği İspanya karşısında o da penaltılardan fileleri havalandı.

İşte bu takımın kadrosunda futbol eğitimini Almanya’da alan toplam beş Türk genci var. Almanlar ülkede yaşayan 2 milyo

Alman gençleri Türklerle finalde
nun üzerinde Türk’ten bu kadar başarılı futbolcular yetiştirirken bizde futbolun ileri gelenleri hala alt yapılarda yapılması gereken işlerden bahsediyorlar. Avrupa’nın en büyük genç nüfusuna sahip futbol fanatiği Türkiye’den son yıllara baktığımızda A. Madrid forması giyen Arda Turan dışında bir oyuncu yetiştiremedik.

Avrupa Futbol Şampiyonasında finalde yer alan 17 yaş altı Alman milli takımında yer alan Enes Akyol (Herta Berlin), Erdinç Karakaş, Gökhan Gül, Görkem Sağlam (Bochum), Salih Özcan (Köln) isimlerini ileri ki yıllarda daha sık duyacağız. Çünkü son on yılda Almanya alt yapı milli takımlarında oynayan Türk gençlerini gerek Bundesliga gerekse Avrupa’nın önemli ekiplerinde forma giyerken görüyoruz. Hatta 2006-2009 yılları arasında Alman alt yapı milli takımlarında forma giyen Mesut Özil büyüklerde Dünya Şampiyonluğu yaşayan ilk Türk asıllı futbolcu olarak tarihe bile geçti.

Alman gençleri Türklerle finalde


Yaklaşık 10 yıl önce 2005’te Türkiye 17 yaş altı Avrupa Şampiyonasında mutlu sona ulaşırken turnuvanın en değerli oyuncusu Nuri Şahin ile gol kralı Tevfik Köse futbol eğitimlerini Almanya’da almıştı. Daha sonraki yıllarda Serdar Taşçı, Ömer Toprak, Yunus Mallı, Mesut Özil, İlkay Gündoğan ile devam eden yılların ardından Emre Can, Samed Yeşil, Levent Ayçiçeği, Levin Öztunalı ve şimdide Enes, Erdinç, Gökhan, Görkem ve Salih bu akımın devamı gibi gözüküyorlar.

Ayrıca bu sene Bundesliga’da ve şampiyonlar Liginde B. Leverkusen formasıyla dikkatleri üzerine çeken Hakan Çalhanoğlu’nun da Almanya’da yetiştiğini bilmeyen yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!