Alman çiftçilerden traktörlü protesto

Güncelleme Tarihi:

Alman çiftçilerden traktörlü protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 12:01

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin tarım araçlarına akaryakıt desteği ve vergi muafiyetine son verme kararı, çiftçileri kızdırdı. Çiftçiler, fiyatların arttığı bir dönemde mali yükün daha da artırılmasına isyan etti.

Haberin Devamı

BERLİN ve ve Brandenburg eyaletindeki çiftçiler, bugün başkent Berlin’de bir eylem kararı aldı. Alman Çiftçiler Birliği (DBV), diğer eyaletlerdeki çiftçilere de ‘traktörlü gösteriye’ katılma çağrısında bulundu. DBV Başkanı Joachim Rukwied, hükümetin tasarruf yüzünden verilen desteği durdurma kararını geri almaması halinde eylemlerini önümüzde dönemlerde de sürdüreceklerini ilan etti. Traktörlerle yollara düşecek Alman çiftçilerin öğleden önce başkent Berlin’de Federal Meclis’in bitişiğindeki tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan 17’nci Haziran Caddesi üzerinde dev bir gösteri yapacağı belirtilirken, kentin çeşitli kesimlerinde trafiğin büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

Alman çiftçilerden traktörlü protesto

Kuzey Ren-Vestfalya’da yüze yakın çiftçi, traktörleriyle konvoy oluşturup hükümetin kararını protesto etti.

Haberin Devamı

‘ÇİFTLİKLER KAPANABİLİR’
Federal Beslenme ve Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller), çiftçilere yapılan desteğe son verilmesinin tarım ürünlerinde fiyat artışına yol açacağı uyarısında bulundu. Özdemir, desteğin sürdürülmemesi halinde birçok çiftliğin kapanacağını ve yüz binlerce kişinin işsiz kalacağını söyledi. Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) ise bütçedeki tasarruf nedeniyle çiftçilere desteğe son verilmesini savunurken, aynı zamanda FDP Genel Başkanı olan Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, daha ılımlı bir tutum sergiledi. Bir birey olarak hep çiftçiden yana olduğunu belirten Lindner, desteğin devam etmesi için gereken özeni göstereceğini söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!