Alkol bağımlılığı arttı

Güncelleme Tarihi:

Alkol bağımlılığı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 11:16

Almanya’da alkolizmden mustarip insanların sayısı arttı. Sağlık sigortası şirketi Barmer adına Sağlık Sistemi Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir analize göre, 2022 yılında yaklaşık 1 milyon erkek ve 467 bin alkol bağımlısı kadın tedavi gördü. Bu sayı 5 yıl önceki araştırmaya toplamda 50 bin artış gösterdi.

Haberin Devamı

ALKOLDEN en çok özellikle hayatın ikinci yarısındaki insanlar etkileniyor. Bağımlılık teşhisi 55 ila 64 yaş arasındakilerde giderek daha fazla artıyor ve bu yaş grubundaki alkol bağımlısı erkeklerin sayısı kadınların iki katı. Sağlık sigortası şirketinin yöneticisi Christoph Straub, alkol bağımlılığının genellikle uzun yıllar içinde geliştiğini belirtirken, bu durumdan etkilenenlerin kişiye özel yardım alması gerektiğini kaydetti. Barmer sigortasının analizine göre, Kuzey Almanya’da, Güney Almanya’dan daha fazla alkol bağımlısı bulunuyor. Mecklenburg-Vorpommern ve Bremen’de ülke ortalamasının üçte birinden daha fazla bağımlı yaşıyor. En az alkolik ise Rheinland-Pfalz ve Baden-Württemberg eyaletlerinde bulunuyor. Straub, bu büyük bölgesel farklılıkların tıbbi terimlerle açıklanamayacağını söylerken, “Sosyo-demografik faktörlerin de burada bir rol oynaması muhtemeldir” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLERDEKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ PANDEMİ
Bu arada, akut alkol tüketimi nedeniyle hastanede tedavi görmesi gereken gençlerin sayısı düşmeye devam ediyor. Federal İstatistik Dairesi’ne göre, 2022 yılında yaklaşık 20 yıldır olduğundan daha az vaka görüldü. Geçen yıl 10 ila 19 yaş arasındaki 11 bin 537 çocuk ve genç alkol bağımlılığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Federal İstatistik Dairesi, tedavi gören genclerin sayısındaki düşüşü öncelikle restoran ve barların kapatılması ve temas kısıtlamaları gibi koronavirüs pandemisiyle bağlantılı kısıtlamalara bağlıyor. Koronavirüs kısıtlamalarının yanı sıra demografik faktörler de uzun vadeli karşılaştırmada rol oynuyor. İstatistiksel araştırma, gençler arasında aşırı alkol tüketimi vakalarının son yıllarda azaldığını gösterse de, bilgilendirme ve önleme merkezleri alkolün risklerine karşı uyarıda bulunmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!