Aiwanger’den hükümete ağır suçlama: ‘Çoğunluğa karşı’

Güncelleme Tarihi:

Aiwanger’den hükümete ağır suçlama: ‘Çoğunluğa karşı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 11:50

Bavyera’da hükümet ortağı Özgür Seçmenler Genel Başkanı Hubert Aiwanger, Scholz hükümetinin “Çoğunluk için değil, çoğunluğa karşı” politika yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bavyera ve Hessen eyaletlerinde 8 Ekim’de yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri yaklaşırken, partiler arasında karşılıklı suçlamalar da artmaya başladı. Bavyera’da CSU’nun iktidar ortağı ‘Özgür Seçmenler’ (FW) Genel Başkanı Hubert Aiwanger, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan federal hükümeti, “Çoğunluk için değil, çoğunluğa karşı” politika yapmakla suçladı. “Scholz hükümeti halkın çıkarları için çalışmıyor. O yüzden de ben şu andaki federal hükümetin görevi derhal bırakmasını istiyorum” diyen Aiwanger, özellikle iklim koruma, göç ve sığınmacılar politikasında Scholz hükümetinin ciddi yanlışlıklar yaptığı görüşünü savundu. Bavyera’da CSU ile birlikte başarılı bir politika sergilediklerini belirtirken, “Biz bu ortaklığı ekim ayından sonra da sürdürmek istiyoruz. Bavyera’da bir partnere ihtiyaç olduğunu herkes görmekte. O nedenle CSU ile birlikte ortaklığı sürdürmek istiyoruz. Yeşiller’in ve AfD’nin güçlenmesini de ancak biz engelleyebiliriz. Biz CSU’nun dışında bir partnerle ortaklık etmeyi düşünmüyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

AfD’Yİ YANLIŞ POLİTİKA GÜÇLENDİRDİ
Huber Aiwanger, Scholz hükümetini, sığınmacı, yurt dışından yeni göçmen getirilmesi ve iklim politikasında atılan yanlış adımlar nedeniyle sağ popülist Almanya için Alternatif’i (AfD) güçlendirmekle suçladı. Özellikle Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’in ‘Kalorifer Yasası’ politikasında ısrar etmesinin AfD’yi güçlendirdiğini belirtirken, hükümetin yanlış politikaları yüzünden Almanya’daki sığınmacı sayısının arttığını ve bunun da sağ popülistlerin işine yaradığını söyledi. “Biz AfD’nin eski Doğu Almanya sınırları içinde oluşturulan yeni eyaletlerde ulaştığı gücü Bavyera’da engellemek istiyoruz. Buna kararlıyız da” görüşünü vurguladı.

CSU ÖNDE
Son yapılan kamuoyu yoklamaları da, CSU’nun Bavyera’daki seçimlerden şimdiye kadar olduğu gibi yine en güçlü parti olarak çıkacağını ortaya koydu. CSU’nun yüzde 38-41, Yeşiller’in yüzde 14-25, AfD’nin yüzde 14, SPD’nin yüzde 11, Özgür Seçmenler’in yüzde 11 ve FDP’nin yüzde 5 oy almasının beklendiği belirtildi. Sol Parti’nin ise yüzde 2 oy alarak yüzde 5 barajını aşamamasına kesin gözüyle bakıldığı da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!