Aile Bakanlığı’ndan ‘Birlikte İyileşelim’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Aile Bakanlığı’ndan ‘Birlikte İyileşelim’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 12:17

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından özel vize ile Almanya’daki yakınlarının yanına gelen depremzedeler için ‘Birlikte İyileşelim’ projesinin hayata geçirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

AİLE Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının, yakınlarını geçici bir süreliğine Almanya’ya davet etmesi üzerine ‘kolay vize’ düzenlemesi yapıldı. Bu kapsamda depremden etkilenen 12 bine yakın kişi Almanya’ya geldi. Bu kişilerin tespit edilmesi ve karşılanması için harekete geçen Aile Bakanlığı, Berlin Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ‘Birlikte İyileşelim’ projesini başlattı.

PSİKOSOSYAL DESTEK SUNULACAK
Vatandaşlara psikososyal destek sunulmasının amaçlandığı proje kapsamında, bakanlık bünyesinde, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimciler tarafından aile seminerleri, psikoeğitimler ile yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı olmak üzere tarihi-kültürel geziler gibi iyileştirme faaliyetleri düzenlenecek. Ailelerle yapılan görüşmelerde ihtiyaçlar tespit edilip, ileriye dönük takipleri yapılabilecek.
Depremin vatandaşların üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasının amaçlandığı projeyle Almanya’da yerleşik olan Türk ailelerine, depremden etkilenen yakınlarına nasıl yaklaşmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgilendirmeler yapılacak. İlk olarak Berlin’de uygulanacak olan ‘Birlikte İyileşelim’ projesinin, daha sonra Almanya’nın diğer şehirlerinde de hayata geçirilmesi planlanırken, vatandaşlar başvurularını https://forms.aile.gov.tr/birlikte-iyileselim adresi üzerinden yapabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!