Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu...

Güncelleme Tarihi:

Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 10:07

Almanya’da dün akşam çıkan fırtına, Saarland eyaleti ve ülkenin güney bölgelerinde etkili oldu. Şiddetli fırtına yüzünden kimse yaralanmazken, çok sayıda ev zarar gördü.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Saarland eyaletine bağlı St. Wendel bölgesinde dün akşam çıkan fırtına, yaklaşık 20 eve zarar verdi. Saarbrücken doğal afet durum merkezi sözcüsü, rüzgârın yaklaşık 100 metrelik yol üzerindeki bir eve tamamen zarar verirken, diğer evlerin ise çatısını uçurdu. Şiddetli fırtına nedeniyle otomobiller ters dönerken, camlar kırıldı. Ağaçlar, sokaklara ve evlerin üzerine devrildi. Fırtına nedeniyle kimse yaralanmazken, gece boyunca itfaiye, Teknik Yardım Kuruluşu (THW) ve polis ekipleri alarm durumunda oldu. Geçen yıl kasım ayında da aynı bölgeye yakın bir mesafede olan Marplingen’de çıkan kasırga bölgede etkili olmuş, birçok ev ve otomobile zarar vermişti. Almanya’da özellikle yaz aylarında aşırı sıcakların ardından çıkan fırtına milyonlarca Euro’luk maddi hasara yol açıyor.

Haberin Devamı

EVLERİN ÇATILARI ÇÖKTÜ
Fırtına Almanya’nın güneybatısında da etkili oldu. Konstanz Golü bölgesinde saat 23.00 civarında en yüksek uyarı seviyesi yapıldı. Ravensburg Polis Sözcüsü, akşam saatlerinde sürekli acil durum çağrıları aldıklarını belirtti. Birçok ağaç devrilirken, bazı evlerin çatıları da çöktü. Fırtına, özellikle Sigmaringen, Ravensburg ve Konstanz Golü bölgesinde etkili oldu. Akşam saatlerinde Almanya’nın güneyinde çok sayıda elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik şebekesi operatörleri gece boyunca arızaları gidermeye çalıştı. Özellikle Reutlingen, Tübingen, Ravensburg ve Ostallgaeu bölgelerinde büyük kesintiler yaşandı. Yıldırımın isabet ettiği bir ev yandı. İtfaiye ekipleri şiddetli yağmur ve fırtına sırasında alevleri kontrol altına almakta zorlandı. Mahalle sakinlerinden kimse yaralanmadı ancak bir itfaiyeci çalışma sırasında hafif şekilde yaralandı. Aynı şekilde Stuttgart’ta da bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığı kaydedildi.

Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu...

Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!