AfD’li Storch hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

AfD’li Storch hakkında suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 11:15

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, AfD milletvekili Beatrix von Storch hakkında suç duyurusunda bulundu. Spiegel dergisinde yer alan habere göre, Bakan Lauterbach, suç duyurusunda AfD’den gelen hakaretleri gerekçe gösterdi.

Haberin Devamı

LAUTERBACH’ın Federal Meclis’teki Enfeksiyondan Korunma Yasası ile ilgili konuşmasının ardından aşırı sağcı AfD’li Beatrix von Storch, hükümet sıralarına doğru bakarak bakanla göz teması kurdu ve yüksek sesle “Siz tamamen delisiniz” dedi. Von Storch, hakaret ederken de bunu el hareketiyle gösterdi. Berlin Polisi’ne yapılan suç duyurusunda, tanık olarak Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) ve Federal Sosyal İşler Bakanlığı Parlamento Devlet Sekreteri Annette Kramme (SPD) gösterildi. Olayın yaşandığı gün Twitter hesabından AfD’lilere yönelik eleştirilerini dile getiren Sağlık Bakanı Lauterbach, ‘#NoAfD’ hashtag’i ile yaptığı paylaşımda, “AfD üyeleri ve milletvekilleri tarafından her zaman hakaret ve tehditler. Her ikisi de partinin siyasi tarzının bir parçasıdır. Burada sadece tutarlı suç duyurusu yardımcı olabilir” dedi.
AfD’li Beatrix von Storch, Alman Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Lauterbach gerçeklikle bağını tamamen koparmış durumda. Bunu tekrarlamak isterim. Koronavirüs paniği mantıksız ve takıntı belirtileri gösteriyor. Politikasıyla ilgili anlaşmazlığı şimdi şikâyetle çözmek istemesi cesaretini kaybetmekte olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!