AfD, sosyal yardım alanların ülkesine para göndermesini istemiyor

Güncelleme Tarihi:

AfD, sosyal yardım alanların ülkesine para göndermesini istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 16:33

Yabancı ve İslam karşıtı parti AfD, şimdi de ülkelerine havaleyle para gönderen göçmenleri ve mültecileri hedef aldı. Parti yönetimi, Almanya’da sosyal yardımla geçinen göçmenlerin ve mültecilerin aldıkları yardım parasını akrabalarına havale edilmesinin yasaklanmasını istiyor.

Haberin Devamı

AfD, hükümetin cevaplaması isteğiyle Federal Meclis’e, göçmenlerin ve mültecilerin ülkelerine havale etikleri para miktarını sorgulayan soru önergesini sundu. Hükümetin önergeye verdiği cevapta, 2016’da Almanya’dan sadece mülteci ve göçmenlerin geldikleri ülkelere havale ettikleri para miktarının yaklaşık 17 milyar 700 milyon euro olduğu belirtildi. Bu rakamın bankalar üzerinden yapılan havaleyi kapsadığı, gerçek rakamın daha yüksek olduğunu açıklayan hükümet, havale ücreti ödememek için arkadaşı veya bir yakınıyla para gönderenlerin sayısının da oldukça fazla olduğunu belirtti.

ALMANYA DÖRDÜNCÜ SIRADA
Cevapta, Almanya’nın ülkeden çıkan para açısından Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve İsviçre’nin ardından dördüncü sırada yer aldığı kaydedildi. Federal hükümet, soru önergesine verdiği cevapta havale edilen paranın büyük bölümünün günlük yiyecek, giyecek veya sağlık sorunlarını gidermek için harcandığını da belirtti.
Hükümetin gönderdiği cevabın ardından rakamı yüksek bulan AfD ise şimdi bu işin peşine düştü. AfD yönetimi, göçmen ve mültecilerin ülkelerine para gönderilmesinin yasaklanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!