‘AfD Nazi partisidir’

Güncelleme Tarihi:

‘AfD Nazi partisidir’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 11:20

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hendrik Wüst ‘CDU), sağ püpülist AfD’nin Nazi dönemi politikalarını savunduğunu söylerken, FDP’li Marie-Agnes Strack-Zimmermann ise AfD ve diğer aşırı sağcı partileri ‘pislik yığını’ olarak niteledi.

Haberin Devamı

SAĞ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) yasaklanması tartışmaları sürerken, partiye yönelik suçlamalar da arttı. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hendrik Wüst (CDU) ile Marie-Agnes Strack-Zimmermann’dan (FDP) geldi. AfD Thüringen Teşkilatı Başkanı Björn Höcke’nin zihinsel engelli çocukların okula gönderilmemesini önererek Nazi dönemi politikasını savunduğunu hatırlatan Wüst, “AfD tehlikeli bir Nazi partisidir” dedi. Mahkeme tarafından ‘faşist’ olarak nitelenmesine izin verilen Höcke gibilerin yer aldığı AfD’ye karşı köklü partilerin bir ‘orta ittifak’ oluşturmasını öneren Wüst, Almanya’da insanların da bu partinin amacının ne olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladıklarını söyledi. Wüst, tüm demokratları aşırı sağ ve sağ popülistlere karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

‘AfD Nazi partisidir’

Marie-Agnes Strack-Zimmermann

Haberin Devamı

‘PİSLİK YIĞINI’
FDP’li Marie-Agnes Strack-Zimmermann ise sağ popülist AfD ve diğer aşırı sağcı partileri ‘pislik yığını’ olarak niteledi. FPD’nin Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri lider adayı Starck-Zimmermann, başta düzensiz göç olmak üzere köklü partilerin bazı önemli konularda inandırıcı politikalar üretememesi nedeniyle AfD’nin güçlendiğine işaret ederken, seçmenlere “Ayağa kalkın ve ‘Buraya kadar. Yeter artık’ deyin” çağrısında bulundu. FDP’li politikacı “Bu pislik yığını büyüdükçe üzerine konan sineklerin sayısı da artıyor. Bunu engellemeliyiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!