AfD kongresindeki söylemler bizi teyit etti

Güncelleme Tarihi:

AfD kongresindeki söylemler bizi teyit etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 13:00

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Thomas Haldenwang, sağ popülist eğilimleri, İslam ve göç karşıtı tutumu nedeniyle BfV tarafından kısmen aşırı sağcı olarak değerlendirilen Almanya için Alternatif (AfD) hakkındaki eleştirilerinde ısrarlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BfV Başkanı Thomas Haldenwang, aşırı sağcı ve İslam karşıtı parti AfD hakkında eleştirilerde bulunmuş, Köln İdare Mahkemesi’ne kongreler süresi boyunca bu eleştirilere ara vermesini istemişti. Haldenwang, kongrelerin bitmesi ve mahkemeye verdiği taahhüt süresinin dolması üzerine ARD’deki Hauptstadtstudio adlı programda AfD ile ilgili uyarılarını sürdürdü. AfD tarafından yapılan açıklamalarda etnik bir halk anlayışı ortaya çıktığını ifade eden Haldengwang, “‘Büyük Değişim’ çağrısı yapılıyor. Bu tür beyanlar, Anayasa’nın insanlık onuru güvencesinin belirli nüfus grupları bakımından sorgulandığına dair ipuçları veriyor” dedi.

‘GÖREVİMİ YERİNE GETİRİYORUM’
DW Türkçe’nin haberine göre Haldenwang, AfD hakkındaki açıklamalarıyla ilgili olarak, “Bunlar, dirençli bir demokrasinin araçları olarak, kamuoyunu, özgürlükçü demokratik temel düzeni hedefleyen girişimler ve davranışlar hakkında bilgilendirme amacına hizmet eder. Bu sayede bu tür girişimlere toplumsal ve siyasi bir mücadele yoluyla zamanında karşı konulabilir” diye konuştu.
Sessiz kalma taahhüdünde bulunmanın, bu tür acil açılan davalar için yaygın bir uygulama olduğunu ve mahkemeye uygun bir inceleme ve karar verme süresi tanımak amacıyla yapıldığını belirten Haldenwang, ayrıca kamuoyunu bilgilendirerek yasal görevini yerine getirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

RADİKAL SÖYLEMLER KULLANILDI
Geçen iki hafta sonunda Magdeburg’daki parti kongresinde Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için adaylıklarını açıklayan AfD’li siyasetçiler, kendilerini tanıttıkları konuşmalarında sık sık radikal söylemler kullandı. Haldenwang, AfD’li siyasilerin bu tür açıklamalarının parti içinde anayasaya aykırı güçlü akımların var olduğu ve etkilerinin artmaya devam edeceği konusundaki değerlendirmesini bir kez daha teyit ettiğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!