8. Türk Tiyatro Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

8. Türk Tiyatro Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 11:39

Almanya’nın Frankfurt kentinde her yıl Türk tiyatrosunun önemli eserlerini ağırlayan Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin açılışı, Gallus Theater’da yapıldı.

Haberin Devamı

BU yıl 8’incisi düzenlenen festival kapsamında Devlet Tiyatroları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve özel tiyatrolardan 6 oyun, Frankfurt Gallus Theater’da izleyicilerin beğenisine sunulacak. Almanca üst yazı ile sahnelenecek oyunlar arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Seneye Bugün’, Erzurum Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ (çocuk oyunu), İBB Şehir Tiyatrolarından ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ve ‘Zehir’in yanı sıra özel tiyatrolardan ‘İyi, Kötü, Çirkin’ ve ‘Shirley Valentine’ yer alıyor. ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ adlı oyunun sahne almasıyla başlayan festivalde, oyunun konusu nine-anne-kızı üçgeninde kuşaklar arası sorun olmakla beraber, her kuşağın kendi yaşadığı zorluklar, sosyal, ekonomik ve çevre şartlarının değişimi ve bunların beraberinde getirdiği büyük sıkıntılar dile getirildi.

Haberin Devamı

8. Türk Tiyatro Festivali başladı

‘SEVGİ EKTİĞİMİZ YERDE SEVİNÇ BÜYÜR’
Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu, hedeflerinin kültürleri sanatın gücüyle buluşturmak, etkileşim sağlamak ve toplumların hayat kalitesini sanatla, tiyatroyla yükseltmek olduğunu belirtti. Festivalin her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü, Türk tiyatrosunun usta isimlerinin Frankfurt’ta heyecanla karşılandığını ifade eden Kellecioğlu, “Shakespeare’in sözüyle ‘Sevgi ektiğimiz yerde sevinç büyür’ diyerek yola çıktık, sevinçleri çoğaltarak, büyüterek yola devam ediyoruz. Türk Tiyatro Festivali ile hayal gücünün yansıması olan tiyatro sanatını sevinçle heyecanla sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz, hayatı yeniden paylaşmak için tüm sanatseverleri festivalimizde bir buluşmaya davet ediyoruz” dedi. Kellecioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın festivale sanatçıları, iki oyun ve kendi dekorlarıyla katılmalarının festivale ayrı bir boyut kazandırdığını söyledi.

8. Türk Tiyatro Festivali başladı

Haberin Devamı

8 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK
Festivale ayrıca bu yıl aralarında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, Emmy ödüllü yönetmen Hilal Saral, oyuncu Erkan Avcı, Ahmet Burak Bacınoğlu, Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı Hüsnü Emre Başer, Kürşat Alnıaçık, usta sanatçı Haldun Dormen, Ayla Algan, Tamer Levent, Ayşenil Şamlıoğlu, Ayşegül İşsever, Sumru Yavrucuk, Celal Kadri Kınoğlu, Gerçek Alnıaçık, Sezai Yılmaz, Ahmet Saraçoğlu, Sevinç Erbulak, Şebnem Köstem, Esin Umulu, Yeliz Şatıroğlu, Ersin Korkut, Hilal Saral, Hakan Bulut ve Eray Yasin Işık’ın bulunduğu birçok isim konuk olacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk Hava Yolları ve Hessen Eyaleti Kültür Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirilen festival 8 Haziran’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

8. Türk Tiyatro Festivali başladı

8. Türk Tiyatro Festivali başladı

8. Türk Tiyatro Festivali başladı

8. Türk Tiyatro Festivali başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!