8 şehirden 27 havaalanına

Güncelleme Tarihi:

8 şehirden 27 havaalanına
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 09:42

THY ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2016/17 dış hatlar kış tarifesini satışa açtı. Türkiye ile Almanya’yı tarifeli seferlerle en fazla bağlayan havayolu şirketi olan SunExpress, kış sezonunda Türkiye’de sekiz şehirden Avrupa’da 27 havaalanına, haftada 150 den fazla uçuş yapacak.

Haberin Devamı

FRANKFURT’ta basın toplantısı düzenleyen SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade, kış uçuşları hakkında bilgi verdi. SunExpress’in Avrupa’dan Akdeniz ve Ege’ye en fazla uçuş gerçekleştiren ve en fazla turist taşıyan havayolu olduğunu belirten Glade, bu konuda şu bilgiyi verdi:

“Antalya bizim merkezimiz. Şu anda Antalya’dan 7 ülkede 30 şehre uçuyoruz. Aktarma merkezimiz İzmir’den 12 ülkede 26 havaalanına, iç hatlarda 13 kente direkt tarifeli seferler düzenliyoruz. Geçen temmuzda İzmir’den Milano, Londra ve Brüksel’e uçuşlarımızı tekrar başlattık. İzmir üzerinden Anadolu’nun 13 kentinden Avrupa’daki uçuş noktalarına haftada 110 seferle aktarma imkanı veriyoruz. İzmir ve Antalya’dan yapılan aktarmalı uçuşlarımızın yanı sıra Anadolu’nun dokuz kentini Avrupa’da 10 kente direkt tarifeli seferle bağlayan ilk hava yoluyuz.”

Haberin Devamı

8 şehirden 27 havaalanına

SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade (solda), Kurumsal İletişim Grup Müdürü Serdar Alyamaç’la birlikte katıldığı toplantıda, terör olayları nedeniyle bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 40’a varan bir düşüş yaşandığını, ancak Avrupalı Türklerin yaptığı uçuşlarla bu durumun SunExpress’i yüzde 20 oranında etkilediğini belirtti.

 

YENİ UÇUŞLAR

Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuş ağını bu sezon da güçlendirdiklerini belirten Glade, “2016/17 kış sezonunda toplam 1 milyon 650 bin civarında koltuk arz edeceğiz. Türkiye ile Almanya arasında mevcut uçuşlarımızın yanı sıra yeni uçuşlarımız da olacak. Bu kış Trabzon-Düsseldorf, Frankfurt-Kayseri ve Köln-Ankara uçuşlarımız başlıyor. İzmir-Amsterdam ve Antalya-Saarbrücken uçuşlarımızın da frekanslarını artırıyoruz. Ayrıca, Antalya’dan Frankfurt, Berlin (TXL) ve Düsseldorf’a günlük uçmayı planlıyoruz” dedi.

KAPASİTEMİZİ KAYDIRDIK

SunExpress’in Türkiye dışındaki uçuşları hakkında da bilgi veren Glade, “Bu yaz mevsimiyle birlikte Türkiye dışında 6 ülkede 18 havaalanına uçmaya başladık. Terör saldırıları nedeniyle turizm sektörü her yerde kötü etkilendi. Bu nedenle, biz de kapasitemizi İspanya, Bulgaristan’daki turistik bölgelere ve Kuzey Afrika’ya kaydırdık. Mısır pazarında yaşanan iyileşme doğrultusunda da bu kış Hurghada, Marsa Alam ve Luxor’a olan uçuşları artırarak haftada 27 sefere çıkardık. Bu da Mısır pazarında, 2016 yazına oranla, yüzde 80’lik bir büyüme anlamına geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÖPRÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

SunExpress’in Avrupa’daki, özellikle Almanya’daki Türkiye kökenliler için ana taşıyıcı olduğunu belirten Peter Glade, şirketin kurulduğu günden bu yana Avrupa’daki Türkleri anavatanlarına en uygun fiyatlarla taşıdığını, bundan sonra da aynı şekilde Avrupa’daki Türklerin ana taşıyıcısı olmaya ve özellikle Almanya ile Türkiye arasında bir hava köprüsü olmaya devam edeceğini vurguladı.

8 şehirden 27 havaalanına
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti, Belçika ve Hollanda Satış Müdürü Recep Akın, Kuzey Almanya Satış Müdürü Tevfik Öğretmen, SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade, Avrupa Satış Müdürü Hakan Ortatepe, Türkiye Satış Pazarlama Grup Müdürü Ece Şenev ve Satış Müdür Yardımcısı Murat Yıldır (soldan sağa), 2016-2017 sezonunda SunExpress’ın yolcu sayısının önemli ölçüde artmasını bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!