400 polise aşırı sağ soruşturması!

Güncelleme Tarihi:

400 polise aşırı sağ soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 11:56

Almanya’da eyaletlerde aşırı sağ görüşlere sahip oldukları veya komplo ideolojilerini savundukları şüphesiyle yaklaşık 400 polis memuru hakkında disiplin soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

STERN ve RTL medya ekibi, 16 eyaletin içişleri bakanlıklarıyla tek tek irtibata geçerek şüpheli polisler hakkındaki verileri topladı. Ancak, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Bremen ve Thüringen eyaletlerinin güncel rakamlar veremediği için gerçek rakamın daha yüksek olabileceği belirtildi. Yeni göreve getirilen Federal Hükümetin Polis Sorumlusu Uli Grotsch, yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Aşırı sağcıların kasıtlı olarak polis güçlerinin istikrarını bozmaya çalıştığı bir dönemde yaşıyoruz” dedi. Tehlikenin her zamankinden daha büyük olduğuna dikkati çeken Grotsch, “Tehlike tüm ülke için geçerli ve dolayısıyla polis için de” diye konuştu.

400 polise aşırı sağ soruşturması

‘HUKUK DEVLETİ İÇİN BÜYÜK TEHLİKE’
Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul ise “Anayasa zemininde durmayıp aşırı görüşlerin peşinden giden polis memurları demokrasi ve hukuk devleti için büyük bir tehlikedir. Bu kişileri polis teşkilatında istemiyoruz” dedi. Federal ve eyalet güvenlik makamları kendi saflarındaki olası aşırılık yanlılarına yönelik soruşturmaları yıllardır yürütüyor. Federal İçişleri Bakanlığı, 2022 yılında durumla ilgili bir rapor yayımladı. O dönemde, üç yıl içinde 327 çalışanın aşırı sağcılıkla ya da ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) çevresiyle kanıtlanabilir bağlantıları olduğu ortaya çıkmıştı. Polise yönelik ırkçılık suçlamalarının ardından 2023 yılında polis memurlarının siyasi tutumlarına ilişkin bir rapor daha yayımlanmıştı. Araştırmada, emniyetteki yöneticiler ve kolluk kuvvetlerinin de görüşleri soruldu. Ancak araştırmaya katılanların büyük çoğunluğu ‘üzücü münferit vakalar’ olduğunu belirtmişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!