3 ülkeden 3 hasta Türk vatandaşı ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

3 ülkeden 3 hasta Türk vatandaşı ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2022 14:16

12 Kasım 2022 günü Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulans uçağı, Türkiye’de tedavi olmak isteyen Türk vatandaşlarını Ankara’ya götürdü. Biri Fransa biri Hollanda biri Almanya’nın Köln yakınlarında Bergheim kentinde olan 3 kişinin Türkiye’de tedavi olma talepleri bağlı bulundukları konsolosluklar aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Gerekli formalitelerin tamamlanmasıyla TC Sağlık Bakanlığı Ambulans uçağı üç Türk vatandaşı alarak Türkiye’ye götürdü.

Haberin Devamı

ALMANYA’dan Türkiye’ye götürülen Selin Yayla (22) adlı vatandaşımız geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlıydı. Selin’in babası Turan Yayla gazetemize şunları söyledi: “Geçirdiği trafik kazası sonucu 3 aydır hastanede yatan yavruma sigorta masraflar noktasında zorluk çıkarınca mecburen bu yola başvurduk. Çocuğum okulunu mesleğini bitirdiği hafta bu talihsiz kazayı yaşadı. İlk üç hafta hastanede gerekli tedavilerde her şey yolunda gitti. Ama daha sonra 3 aydır yatağa bağımlı olunca gerekli rehabilitasyon ve tedavi noktasında sıkıntılar yaşadık. Biz de Kovid salgını döneminde devletimizin mağdur vatandaşlarımızı Türkiye’ye götürüp tedavi ettiği gibi bize de kucak açar mı diyerek Köln Başkonsolosluğumuza müracat ettik.”

3 ülkeden 3 hasta Türk vatandaşı ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi
KÖLN KONSOLOSLUĞUMUZA MİNNETTARIZ
Yayla sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar da gerekli evrakları istediler bizler de temin edince 12 Kasım Cumartesi Almanya saatiyle 20.30 sularında yeğenimi Sağlık Bakanlığımızın ambulans uçağı aldı götürdü. Bizler de inşallah bu akşam uçacağız. Sonra öğrendik ki uçağımız önce Fransa’dan sonra da Hollanda’dan bir vatandaşımızı daha almış. Buradan Köln Başkonsolosumuz Turhan Kaya Bey’e ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Hem bizim derdimizi ülkemize ilettiler, hem de yavrumuz uçuncaya kadar bizlerle birlikte havalanına hatta piste kadar ona eşlik ettiler.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!