‘3.5 yıl sonra aklandım ama sağlığım bozuldu’

Güncelleme Tarihi:

‘3.5 yıl sonra aklandım ama sağlığım bozuldu’
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 12:17

Almanya’nın Duisburg şehrinde Eylül 2020 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyesi adayı olan ve çıkan bir ses kaydıyla ‘Oyları manipüle etti’ iddialarıyla hakkında soruşturma açılan Selgün Çalışır, düzenlediği bir basın toplantısında mahkeme kararıyla tüm suçlamalardan aklandığını söyledi.

Haberin Devamı

DUISBURG şehrinin Marxloh semtinde uzun yıllardır iş insanı olan ve Eylül 2020 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde, Marxloh Belediye Meclis Üyesi adayı olan Selgün Çalışır’ın başı, seçimlere günler kala hakkında sosyal medyada çıkan bir ses kaydı ile derde girmişti. Anonim olarak servis edilen ses kaydında Selgün Çalışır’ın, bazı seçmenlerden para karşılığında oy pazarlığı yaptığı iddia edilmişti. Bunun üzerine Çalışır’ın evine ve iş yerine polis baskını yapılmış, çok geçmeden de Duisburg Savcılığı tarafından hakkında soruşturma açılmıştı. Çalışır, hafta sonu Duisburg şehrinde bulunan Hanzade Restoran’da aralarında Alman medya temsilcilerinin ve bazı Alman siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı bir basın toplantısı düzenledi. Eşi, kızı, oğlu, yakın arkadaşı Aydın Erdal ve avukatıyla birlikte toplantı düzenleyen Çalışır şunları söyledi: 

Haberin Devamı

‘3.5 yıl sonra aklandım ama sağlığım bozuldu’

‘3.5 yıl sonra aklandım ama sağlığım bozuldu’

‘3.5 yıl sonra aklandım ama sağlığım bozuldu’

SUÇLAMALAR TUTARSIZDI
“Ses kaydının ortaya çıkmasının ardından bir Alman serbest muhabirinin hakkımda şikâyette bulunmasıyla polis evime baskın yaptı. Sonra iş ofisim arandı. Söz konusu ses kaydında para karşılığında oy pazarlığı yaptığım öne sürülmüştü. Ayrıca zarf içinde bulunan birkaç oy pusulasının imzalarını ‘Sen mi attın, oy pusulasında tercih işaretini (x) sen mi yaptın’ şeklinde suçlamalarıyla karşılaştım. Oysa oy pusulasında adı geçen insanlar pusuladaki her işareti kendilerinin yaptığını imzalı olarak mahkemeye sunmuştu. Duisburg Savcılığı tarafından şahsıma açılan soruşturma ve kamu davası 3.5 yıl sürdü. Uzun süren dava, iki hafta gibi bir süre önce sonuçlandı ve hakkımda çıkan suçlamalardan aklandım. Şahsıma dair mahkemenin özür yazısı avukatımın elinde, ayrıca varsa maddi kayıpların da karşılanabileceği gelen yazı da belirtildi.”

Haberin Devamı

KİMLER OLDUĞU BİLİNMİYOR
Kendisine yapılan suçlamaların ardından ve dava sürecinde sağlığının ciddi şekilde zarar gördüğünü belirten Selgün Çalışır, “Anonim ses kaydı hangi eller tarafından servis edildi, kim ya da kimler olduğunu biz bilmiyoruz. Mahkeme de kim(ler) olduğunu tespit edemedi. Ama siyasi partilerden SPD değil, CDU değil, Yeşiller değil, geriye ne kalıyor, Duisburg’daki yeni oluşumlar” dedi. 2020 yerel seçimlerinde ortaya çıkan ses kaydı ile Duisburg ve çevresinde adı gündem olan Selgün Çalışır, “Tüm suçlamalardan mahkeme kararıyla aklandım” dediği basın toplantısında konuşmasını, “Yıllardır Marxloh semtinde iş insanı olarak hizmet ediyorum. Siyaseti çok düşünen bir insan değilim, semtimize yapmayı planladığımız çalışmaları Belediye Meclis Üyeliği ile daha kolay yaparız diye düşünmüştüm ama olmadı” diye tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!