24 yıl sonra DNA testi

Güncelleme Tarihi:

24 yıl sonra DNA testi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 11:38

Almanya’da polis, Hessen eyaletine bağlı Büdingen kasabasında 1999 yılında doğumundan kısa bir süre sonra plastik poşet içinde tarlaya atılan bebeğin katil zanlısını yakalamak için yeniden harekete geçti. Hessen Polisi, 24 yıl sonra bebeğin annesini tespit edebilmek için 300 kadına DNA testi vermesi için çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

1999 yılında 38 yaşında olan ve ormanlık alanda yürüyüş yapan bir kişi, Wetterau bölgesindeki Büdingen’in Lorbach ve Vonhausen semtleri arasındaki tarlada bir bebek cesedi buldu. Olay yerine gelen polis ve savcı, hayatını kaybeden küçük bebeğe ‘Sabrina’ adını verdi ve araştırma dosyasını da bu isimle açtı. Yapılan ilk otopside Sabrina’nın canlı doğduğu ve daha sonra tarlaya atıldığı belirlendi. Polis bunun üzerine bebeğin olası katilini yakalamak için soruşturma başlattı. Ancak çocuğun annesinin izine rastlanmadı. Aradan geçen yıllar içinde dosyayı kapatmayan polis, yeni gelişen DNA teknolojileri sayesinde 2020 yılında bebeğin tam DNA örneğini oluşturdu ve şimdi bebeğin katil zanlısını yakalamayı umuyor. 8-9 Eylül 2023 tarihlerinde Büdingen Polis Karakolu’nda yaklaşık 300 kadına DNA karşılaştırması için tükürük testi yapılacak.

Haberin Devamı

POLİS PES ETMEDİ
Soruşturma kapsamında Kasım 2021’de de yaklaşık 400 kadına gönüllü olarak tükürük örneği vermeleri çağrısında bulunulmuştu. Bebeğin ölü bulunduğu gün olan 1 Nisan 1999 tarihinde Büdingen bölgesinde yaşayan ve 13 ila 30 yaşları arasında olan tüm kadınlar incelemeye davet edildi. Bu süre içinde yaklaşık 450 kadının tükürük örnekleri Sabrina’nın DNA profiliyle karşılaştırıldı. Değerlendirme olumsuz sonuçlandı ve ölen çocuğun annesi tespit edilemedi. Ancak buna rağmen pes etmeyen polis, bu süre içinde taşınan ya da evlenen ve dolayısıyla muhtemelen farklı bir isme sahip olan kadınların da ikâmet kayıt verilerini titizlikle yeniden inceledi. Son yapılan araştırma kapsamında, Sabrina’nın annesi olma ihtimali olan ve iki yıl önceki DNA testine dahil edilmeyen 200 kadın daha belirlendi. Öte yandan 2021’deki taramaya gelmeyen ve geri bildirimde bulunmayan 100 kadın yeniden teste katılmaya davet edildi. Polis, Sabrina’nın annesinin, cesedin bulunduğu yakın çevreden geldiğinden emin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!