‘21. yüzyılda hâlâ eşitlik ve kadın hakları üzerine konuşuyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘21. yüzyılda hâlâ eşitlik ve kadın hakları üzerine konuşuyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 11:43

Aşağı Saksonya Türk Dernekleri Federasyonu (FöTEV Nds) SPD Nds’in Kadınlar Kongresi’ne katılarak, göçmen kökenli kadınlar ve mülteci kadınlar için iş gücü piyasasına entegrasyon projesini tanıttı.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya’daki Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) iki yıl aradan sonra yaptığı SPD Kadınlar Kongresi’ne Eyalet Başbakanı Stephan Weil, SPD Federal Eş Başkan Saskia Esken, Eyalet Kadın Bakanı Dr. Andreas Philippi konuşmacı olarak katılırken; çok sayıda STK temsilcileri de stant açarak projelerini tanıttı. SPD Kadın Kongresi’nde tek Türk dernek olarak stant açan Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FöTEV Nds) yürütmekte olduğu ‘START’ göçmen kökenli kadınlar ve mülteci kadınlar için iş gücü piyasasına entegrasyon projesini tanıttı. Proje yöneticisi Dr. Meltem Sermet ve federasyon Başkanı Seyhan Öztürk, “Federasyon olarak önemsediğimiz bir alan da kadınlardır. Bugün yapılan konuşmalara da baktığımızda hâlâ kadın-erkek eşitliğinden söz edilemiyor. Bu çalışma alanında, işe alımlarda, siyasette, üst düzey bürokraside, hatta ve hatta evdeki iş bölümlerinde haksızlığa uğrayan kesim kadınlar olmaktadır. Biz, projemizde özellikle Almanya’ya son dönemlerde gelen kadınların ev ortamı dışına çıkmalarını, kendileriyle barışık bir hale gelmelerini sağlayabilecek çalışmalar yapmaktayız. Meslek edinmeleri yönünde yönlendirme yapıyoruz. Standımıza eyalet başbakanı dahil hemen hemen tüm konuşmacı ve buradaki katılımcılar gelerek bilgi aldı. Olumlu tepkiler aldığımızı söyleyebiliriz” dedi.

 

Haberin Devamı

‘21. yüzyılda hâlâ eşitlik ve kadın hakları üzerine konuşuyoruz’

‘KADINLAR AİLENİN EN ÖNEMLİ DİREĞİDİR’
Kongrede konuşan Başbakan Stephan Weil “Parti olarak elimizden geldiği kadar her zaman kadın hakları içn uğraşıyoruz. Kadınlar her zaman için ailenin en önemli direğidir. Ne yazık ki iş hayatında erkeklere göre daha az kazanıyorlar, aynı iş ve aynı vasıfta olmasına rağmen” dedi. SPD Eş Başkanı Saskia Esken de “21. yüzyılda hâlâ eşitlik ve kadın hakları üzerine konuşuyoruz. Ne yazik ki hâlâ çok büyük bir eksiklik. Ama geçen ay Yüksek Federal İş Mahkemesi’nin verdiği eşit değerde işe eşit ücret alma hakkı kararı sevindirici bir gelişme” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘NE YAZIK Kİ PART TIME ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYORLAR’
Sosyal ve Kadın Bakanı Dr. Andreas Philippi de yaptığı konuşmada “Kadınların eşitlik ve eşit ücret almaları şart. Ne yazık ki kadınlar genelde az kazanılan sektörlerde ve part time çalışmak zorunda kalıyorlar. Emeklilik hakları daha az oluyor” dedi. Kongrede ‘İş gücü Piyasasındaki Kadınlar’ konulu bir de panel düzenlendi. Panele Sosyal ve Kadın Bakanı Dr. Philippi, SPD Federal milletvekili Cansel Kızıltepe, SPD Çalışma Grubu Başkanı Wiebke Osigus, Aşağı Saksonya Federal ve Avrupa İşleri ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Dr. Thela Wernstedt katıldı.

BAKMADAN GEÇME!