‘2023 Yılın Sporcusu’na iki Türk aday

Güncelleme Tarihi:

‘2023 Yılın Sporcusu’na iki Türk aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 11:24

Bu yıl Berlin’de iki Türkiye kökenli sporcu, ‘2023 Yılın Sporcusu’ adayı gösterildi. Kadınlarda SC Banzai Karate Spor Kulübü’nden Gizem Buğur, ‘2023 Yılı Kadın Sporcusu’ adayı gösterilirken, paralimpik atlet Ali Laçin de ‘Yılın Erkek Sporcusu’ adayı oldu. Her iki kategoride de 10’ar genç sporcu kadın ve erkek aday yer alırken, internetten yapılacak oylamayla ‘Yılın Sporcusu’ belli olacak. Oylama 19 Kasım’da sona eriyor.

Haberin Devamı

24 yaşındaki Gizem Buğur, Berlin FU Üniversitesi Öğretmenlik Fakültesi’nde eğitimine devam ediyor. Dünya Şampiyonu olan babası Veysel Buğur ve Dünya İkincisi olan ablasından etkilenerek 8 yaşındayken karateye başlayan Gizem, 9 yıldır Alman Karate Milli Takımı’nda mücadele ediyor. Almanya adına Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katıldı. 15 kez Almanya Şampiyonluğu bulunan Gizem Buğur, 2023 yılında Avrupa’da ferdi bronz madalya ve takımla beraber altın madalya kazandı.
Alman Milli Takımı’nda yer alan paralimpik atlet Ali Laçin’in ise 100 ve 200 metrelik sprintlerin yanı sıra uzun atlamada uluslararası dereceleri bulunuyor. 100 metrede 12.73 saniye ile T61 engelli sınıfında Dünya Şampiyonu olan Laçin, uzun atlamada 6.29 metre ile Avrupa rekorunu elinde tutuyor. Laçin, COVID-19 salgını nedeniyle 2021’e ertelenen Tokyo’daki 2020 Yaz Paralimpik Oyunları’nda da 200 metre yarışında üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

‘2023 Yılın Sporcusu’na iki Türk aday

Haberin Devamı

NASIL OY VEREBİLİRSİNİZ?
İki sporcuya da destek vermek için internet adresi şöyle: https://www.champions-berlin.de/wahl/
Yukarıdaki linki tıklayarak yılın sporcusunu seçtikten sonra e-mail adresinize gelen linki onaylamanız gerekir. Oylamaya katılacaklar arasında yapılacak kura çekiminde bir kişiye 10 bin Euro para ödülü de verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!