147 yıllık şirket iflas başvurusu yaptı

Güncelleme Tarihi:

147 yıllık şirket iflas başvurusu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 11:28

Almanya’da 1875’ten bu yana ayakkabı satışında bir marka olan Hamburglu ayakkabı zinciri Görtz, koronavirüs krizinin ardından iflasa sürüklendi. Yaklaşık 1800 çalışanı ve Almanya’da 160 yakın şubesi bulunan şirket, ana şirket Ludwig Görtz GmbH ve lojistik iştirakleri için iflas başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

ŞİRKET, iflasına gerekçe olarak artan enerji maliyetleri ve enflasyonun ardından müşteri belirsizliği nedeniyle ciroda yaşanan önemli düşüşleri gösterdi. “Maliyet yapılarını değişen piyasa koşullarına göre ayarlamak amacıyla iflas yoluyla yeniden yapılandırma kararı alınmıştır” denilen açıklamada, mağazalar, Hamburg’daki merkez ofiste ve iki merkezi depodaki ticari faaliyetlerin herhangi bir kısıtlama olmaksızın devam ettiği belirtildi. Görtz, salgında büyük zarar gördü ve 2021’de federal hükümetin Ekonomik İstikrar Fonu’ndan (WSF) 28 milyon Euro’luk bir sermaye desteği aldı. Koronavirüsün patlak verdiği 2020 yılında satışlar yüzde 20’den fazla düşerek 199 milyon Euro’ya geriledi ve zarar 36.3 milyon Euro olarak açıklandı.

YENİDEN YAPILANMAYA GİRECEK
2014’te Görtz’un yüzde 40 hissesini alan Münih merkezli finansal yatırımcı Afinum, 2020 sonbaharında geri çekildi. Hisselerin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunuyor. Şirket yönetimi, Görtz’u bir yeniden yapılanma planıyla koruyabilmeyi umuyor. İflas durumunda bir şirketin kira sözleşmelerinden kurtulmasının daha kolay olduğu belirtildi. Görtz, ticari faaliyetlerin kısıtlama olmaksızın devam edeceğini vurguladı. Kasım ayına kadar Federal İş Ajansı iflas parası üzerinden çalışanların maaşlarını ödeyecek. Aralık ayından itibaren ise şirket maaşları yine kendisi ödeyecek.

 

BAKMADAN GEÇME!