100’üncü yıl anısına dostluk ormanı

Güncelleme Tarihi:

100’üncü yıl anısına dostluk ormanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 10:15

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılı vesilesiyle Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder ve Bavyera Türk Toplumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Vural Ünlü organizasyonuyla ‘Forstenrieder Park Eichelgarten’de 100 meşe ağacı dikildi.

Haberin Devamı

AĞAÇ dikim etkinliğinde konuşan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, “Bugün çok anlamlı ve önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılı nedeniyle uzun yıllar öncesine dayanan ve umutlu bir gelecek vaat eden köklü Alman-Türkiye ilişkilerinin sembolü olarak 100 meşe ağacı dikilmesine vesile olan başta Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Dostluklarımız, Bavyera’daki Türk toplumunun önde gelen temsilcileri ve Alman dostlarımızın desteğiyle, gelecek nesillerimizin yardımlarıyla büyümeye ve kök salmaya devam edecektir. 62 yılda 4 neslin yaşadığı Almanya’da ekonomik, ticari, bilimsel ve politikada olumlu gelişmeler oldu. Bunun yanı sıra maalesef Türk toplumu yabancı düşmanlığı, İslamofobi ile karşı karşıya kaldı. Federal ve eyaletler bazında birlikte yapacağımız çalışmalarla bunun üstesinden gelebiliriz. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremde yanımızda olan ve yardımlarını esirgemeyen Almanya ve özellikle Bavyera Başkanı Dr. Markus Söder’e teşekkürlerimi iletiyorum ve hiçbir zaman unutmayacağımızı belirtmek isterim” dedi.

100’üncü yıl anısına dostluk ormanı

100’üncü yıl anısına dostluk ormanı

100’üncü yıl anısına dostluk ormanı

100’üncü yıl anısına dostluk ormanı

100’üncü yıl anısına dostluk ormanı
‘İYİ Kİ BAVYERA’YA GELDİNİZ’
Bavyera Başkanı Dr. Markus Söder ise şöyle konuştu: “Benim Türklerle tanışmam çok uzun yıllar öncesine, lise yıllarında Ömer ile tanışmama dayanıyor. Biliyorum ki, anneler ve babalar çocuklarını okutabilmek için çok ağır şartlar altında çalıştı. Benim tanıdığım birçok meslek sahibi, işveren, doktor, mühendis var. Ayrıca Türk yemeklerini de büyük bir zevkle yiyorum. 6 Şubat depremi bizi de derinden üzdü. Kızının elini bırakmayan babanın fotoğrafı gözlerimin önünden hâlâ gitmiyor. Bizler de ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Diktiğimiz bu ağaçların, Türklerin ve Bavyeralıların dostluklarına vesile olmasını diliyorum. İyi ki Bavyera’ya geldiniz, iyi ki Bavyera’da yaşıyorsunuz.”
Bavyera Türk Toplumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Vural Ünlü de “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılı dolayısıyla Forstenrieder Park Eichelgarten’e 100 meşe ağacı dikerek Bavyeralı ve Türkleri bir araya getirip, dostluğu ebedileştirdik. Bu tarihi günde aramızda olan Türk ve tüm Alman dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

BAKMADAN GEÇME!