‘100 yılda başardıklarımızı saymakla bitiremeyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘100 yılda başardıklarımızı saymakla bitiremeyiz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 11:56

Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosluğu tarafından Deventer Van Der Valk Hotel’de düzenlenen Cumhuriyet’in 100’ün yılı resepsiyonuna, çok sayıda siyasetçi, bürokrat, iş insanı, emniyet görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

RESEPSİYONDA konuşan Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, şunları söyledi: “Bu mutlu günde Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu olarak sizleri eşimle birlikte karşılamaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Kurtuluş Savaşı’nın zorlu günlerinden bugüne ulaşan Türk insanının büyük başarısını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Gazi Meclis’in komutasında, dedelerimizin ve ninelerimizin kanıyla, canıyla verdiği mücadeleyi şükranla anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulması sadece kanla ve savaşla değil, aynı zamanda akılla ve barışmasını bilerek mümkün olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, 100. yılına tüm dünyada sağlam dostluklar kurarak ulaşmıştır. Ülkemizin 100 yılda başardıklarını tek tek saymakla bitiremeyiz. Ancak Cumhuriyetimizin başarı hikâyelerinin bir kısmına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Kurtuluş Savaşı’mıza ve Türkiye hakkında daha fazla bilgiye masalarda bulunan kare-kodları telefonunuzla okutarak ulaşabilirsiniz.”

‘100 yılda başardıklarımızı saymakla bitiremeyiz’

Haberin Devamı

‘İKİNCİ YÜZYILA ADIM ATIYORUZ’
“Bugün, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve başarılarını daha ileriye götürme vizyonunu Türkiye Yüzyılı olarak ortaya koymuştur. Bunun gerçekleşmesini Türk halkı olarak ortak irade ve çalışmamızla hep birlikte başaracağız. Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözü sadece Türk dış politikasının temel ilkesi değildir. Aynı zamanda dünyanın neresinde olursa olsun, Türklerin kendi hayatlarında uyguladığı bir felsefedir. Türklerin, yaşadıkları ülkelere başarıyla entegre olmalarının ve net katkılar sunmalarının arkasında da bu felsefe yatmaktadır. Bugün bölgemizde yaşanan savaş ve insani felaketlerin sona ermesi için bu felsefeyle çalışmaya devam edeceğiz. Hollanda’dan, bu zengin çeşitliliğe sahip, dinamik, yaratıcı, kanunları gözeten, çalışkan, zeki, başarılı Hollanda Türk toplumunu kucaklamasını istiyoruz. Çünkü önümüzdeki Türkiye yüzyılında, Hollanda Türk toplumunun varlığı, ekonomide, toplum hayatında ve siyasette Hollanda’nın da aydınlık geleceğine katkı verecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!”

‘100 yılda başardıklarımızı saymakla bitiremeyiz’

‘100 yılda başardıklarımızı saymakla bitiremeyiz’

‘100 yılda başardıklarımızı saymakla bitiremeyiz’


BAKMADAN GEÇME!