1 Şubat’ta büyük grev var! 100 bin kamu çalışanı...

Güncelleme Tarihi:

1 Şubat’ta büyük grev var 100 bin kamu çalışanı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2023 10:57

İngiltere’de hükümet ve kamu çalışanları arasındaki kriz büyürken, gelecek ay 100 bin kamu çalışanının aynı gün 24 saatlik grev yapacağı açıklandı.

Haberin Devamı

1 Şubat’ta 124 kamu kuruluşunda çalışanların iş bırakması beklenirken, havaalanları ve sosyal yardım, pasaport ve ehliyet veren kurumların hizmetlerinde aksama olacağı belirtiliyor. Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS), maaş artışı, emeklilik hakları ve çalışma koşullarındaki uzlaşmazlık nedeniyle yapılacak grevin, son yıllarda kamu çalışanlarının yapacağı ‘en büyük’ iş bırakma eylemi olacağını açıkladı. Aralarında vergi ve gümrük dairesinin bulunduğu diğer beş kamu kuruluşundaki 33 bin sendika üyesi kamu personeli de greve gidip gitmemeyi oylayacak. PCS Genel Sekreteri Mark Serwotka, “Hükümeti, bizi dinlemedikleri takdirde sorunun büyüyeceği konusunda uyardık ve dediğimizi yapıyoruz” dedi. Sendika liderleri ayrıca, sınır koruma görevlilerinin greve gitmesinin yasaklanmasını da eleştirdi. Serwotka “Sertlik yanlısı muhafazakâr milletvekili Richard Drax gibileri bizim gibi sıkı çalışan sendika üyelerine, işleri olduğu için minnettar olmaları gerektiğini söylerken, bir kenarda durmayacağız” diye konuştu.

1 Şubat’ta büyük grev var 100 bin kamu çalışanı...
PCS Genel Sekreteri Mark Serwotka

Haberin Devamı

SENDİKALAR SAVAŞACAK
Serwotka, yarın Bakan Yardımcısı Jeremy Quinn ile görüşeceklerini de ekledi ve “Masaya biraz para koyarsa, anlaşmazlığın çözülme ihtimali var” dedi. Geçen ay sürücü ehliyeti sınavlarını yapan kamu kurumu DVSA ve Sınır Muhafızları greve gitmiş ve yerlerine ordu mensupları görev yapmıştı. İngiltere hükümeti, grev sırasında da kamu hizmetlerinin minimum düzeyde sağlanmasını öngören tartışmalı bir yasal düzenlemeyi gündeme getirmişti. Sendikalar Birliği Kongresi (TUC) Genel Sekreteri Paul Nowak “Sendikalar bu planlarla sonuna kadar, hem parlamentoda hem de mahkemelerde savaşacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!