AVM'nin geliri öğrencilere burs oluyor

Güncelleme Tarihi:

AVMnin geliri öğrencilere burs oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 11:15

Antalya Üniversite Destekleme Vakfı'nın arazisine kurulan bir alışveriş merkezi, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Vakfın arazisinde hizmet veren alışveriş merkezinin aylık gelirleriyle Akdeniz Üniversitesi'nin isteğe göre birimlerinin ihtiyaçları karşılanmasının yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve barınma olanağı veriyor.

Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Başkanı Tunç Uluç, vakıflarının 42 yıldır üniversiteye ve öğrencilere yardım ettiğini belirtti.

Vakfın 1973'te dönemin Antalya Valisi Hüseyin Öğütçen'in öncülüğünde, 53 Antalyalı hayırseverin katkılarıyla kurulduğunu anlatan Uluç, vakfın kuruluş amacının Antalya'ya, bölgenin eğitim, sağlık, kültürel ve ekonomik alandaki gelişimine katkı sağlayacak bir üniversite kurmak olduğunu ifade etti.

Kurucuların, 1982'de Antalya Tıp Fakültesi'nin kurulmasıyla ilk hedeflerine ulaştığının altını çizen Uluç, vakfın kuruluşundan bu yana Akdeniz Üniversitesini ve öğrencileri sürekli desteklediğini söyledi.

"Üniversiteye kalıcı yatırımlar yapıyoruz"

Uluç, vakıflarının üniversiteye en büyük desteğinin, öğrencilere verdiği karşılıksız eğitim bursları olduğuna dikkati çekerek, "Son yıllarda öğrenci burslarına ilave olarak yardımcı doçentlerin yurtdışı proje çalışmalarına da destek veriyoruz. Ayrıca fakültelerin ihtiyaçlarını sağlayıp, eğitim için gerekli malzeme ve ekipmanları sağlıyoruz. Üniversiteye kalıcı yatırımlar yapıyoruz" dedi.

Vakfın arazisinin üzerine beş yıl önce bir alışveriş merkezi yapıldığını anlatan Uluç, arsayı yap-işlet-devret modeliyle kiraya verdiklerini ve en büyük gelir kaynaklarının burası olduğunu söyledi.

Uluç, vakıf olarak Akdeniz Üniversitesi'nde 2014-2015 döneminde eğitim alan 14 önlisans öğrencisine ayda 200 lira, 185 lisans öğrencisine ayda 250 lira, 4 yüksek lisans öğrencisine de ayda 400 lira olmak üzere, toplam 203 öğrenciye yıllık yaklaşık 500 bin lira burs verdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

İhtiyaç sahibi öğrenciler için 50 kişilik yurt yapılıyor

Gülveren Mahallesi 3715 Sokak'ta 348 metrekare arsanın, hayırsever Şengül Çiftçioğlu tarafından kız öğrenci yurdu yapılmak üzere vakfa bağışlandığını anlatan Uluç, "Toplam 6 kattan oluşacak yurdun inşaat alanı 831 metrekare olacak. Yatak adedi 50 olarak planlanan yurtta çamaşırhane, ütü odası, idari ofisler, mutfak, kantin, revir ve etüt salonu da yer alacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!