GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Martılar

Geçen yılki martılar ölmüş

Bu yılkiler yeni, yepyeni

Zamanın nerede olduğunu bilmiyoruz.



Belki onu denizden çekiyoruz

Saban güdüyoruz ay gibi

Yaşamı ve ölümü doğuran düş.



Geçen yılki martılar ölmüş

Denizlerin varsıl yüklemi

Ah düşünmeden bekliyoruz



Belki onu denizden çekiyoruz

Ağ değil ellerimizdeki

Daha derini, en derini.



Melih Cevdet Anday

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hindistan/ Yerkuşağı Gezi Rehberi

Gülenay Pema Antep - Ali Murat Yılmaz


Hindistan, büyüleyici bir ülke, muhteşem tarihi ve kültürel zenginliğiyle kadim bir diyar. Geniş yüzölçümü, içinde barındırdığı zengin kültürü ve çeşitliliğiyle, gerçek gezginlerin gözdesi. Kutsal Ganj Nehri’nde güneşin ilk ışıklarında dindar Hindular arasında tılsımlı sandal gezintisi, yüksek ve gizemli Himalayalar’da Budist manastırları arasında trekking, Rajasthan çöllerindeki tarihi konaklarda konaklama, efsanevi saray ve anıtlar, ıssız, tropik plajlar... Şimdi bu ülkenin tamamı, evinizde otururken bile sizi oralara götürecek bir kitapta toplandı: Hindistan. Gülenay Pema Antep ve Ali Murat Yılmaz tarafından hazırlanan kitapla ülkeyi köşe bucak gezebilirsiniz. 488 sayfada toplam 71 eyalet, bölge ve şehir haritası, 22 bölge ve ayrıntılı tarihi, binlerce lüks-orta-hesaplı otel ve restoran önerisi, şehirlerarası otobüs-tren ve uçak seferleri, yerel diller ve seyahatinizi kolaylaştıracak ipuçları var.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ERCAN IRMAK BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Paco De Lucia/Antologia



Neyzen Ercan Irmak, doğayla içiçe olan yerlere seyahat etmeyi seviyor. Kazdağları’nın havası hoşuna gidiyor. Uludağ’ı kayak yapmak için tercih ediyor. Karadeniz’in kirlenmemiş doğasını beğeniyor. İlk fırsatta Karadeniz’i daha detaylı görmek istiyor. Yurtdışında İrlanda’nın yeşilliği ve temizliğine bayılıyor. Almanya’yı düzenli ve kuralları uygun yaşanan ülke olarak tanımlıyor. Mısır ve Hindistan’ı merak ediyor. Ercan Irmak, Avare okuyucularına Paco De Lucia’nın "Antologia" isimli albümünü öneriyor.



SEYAHATTE NE OKUYALIM

FATİH ERKOÇ BU KİTABI ÖNERİYOR

Bir Çift Yürek/Marlo Morgan/Klan

Şarkıcı Fatih Erkoç, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurtiçinde Bodrum’u özgürlüğü en çok hissettiği yer olduğu için tercih ediyor. Kendi teknesiyle tüm Ege kıyılarını gezmeyi seviyor. Yurtdışına seyahat etmekten hoşlanmıyor. Mecbur kalırsa iş amaçlı gidiyor. İlk fırsatta Adriyatik kıyılarını görmek istiyor. Fatih Erkoç, Avare okuyucularına Marlo Morgan’ın "Bir Çift Yürek" isimli kitabını öneriyor.
False