GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

SOFRA

Öyle hüzünlü ki yüreğim

yemini bölüşmeye çağırıyor

köşeye tünemiş topal güvercin.

Biraz da katık bulmak için

ufaktan bir gösteri yapıyor

Pazar gezintisine çıkmış

maviş gözlü bir velede.

Yanıma konup soluk soluğa

"Topalım ben" diyor "lumpen değil,

yine de her zaman

çalışayım böyle yırtınmam,

çimlen bakalım mahzunoğlu mahzun

şu basit emekçi sofrasından."

Ahmet Oktay



AVARE’NİN ÖNERİSİ

En Mavi Göz

Toni Morrison

Can Yayınları


1988’de Pulitzer Ödülü, 1993’te de Nobel Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Toni Morrison’ın ilk romanı En Mavi Göz, küçük yaşta acımasız bir dünyayla tanışan zenci bir kızın öyküsünü anlatıyor. Aşk, Sevilen, Cennet, Katran Bebek ve Sula adlı romanlarıyla tanınan Morrison, zencilerin ABD toplumundaki zorlu yaşamını tüm çelişkileriyle gözler önüne seriyor. 1940’ların ABD’sinde, yoksul bir zenci ailenin küçük kızı olan Pecola, her gece Tanrı’ya dua eder. Gözlerinin mavi olmasını istemektedir. Gözleri mavileştiğinde, çok güzel bir kız olacak, babası içmeyi bırakacak ve annesini dövmeyecek, kardeşi evden kaçmayacak, yaşamındaki her şey değişecektir.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

BEYZA DURMAZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Mara /Herşey Yolunda Anne

Şarkıcı Beyza Durmaz, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Amasra ve civarındaki kasabaları tarihi dokusu, sakinliği ve ikliminden dolayı tercih ediyor. Safranbolu’nun sıcak atmosferinden etkilendiğini, sadece cumartesi sabahları çıkıp bir saatte tükenen döneri ve simidini çok sevdiğini söylüyor. Mardin’i merak ediyor. Yurtdışında İsviçre’ye seyahat etmeyi seviyor. Kuzey ya da güney kutbuna seyahat etmek istiyor. Beyza Durmaz, Avare okuyucularına Mara’nın "Her Şey Yolunda Anne" isimli albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

DİPLOMATİK ROCK OPERA GRUBU BU KİTABI ÖNERİYOR

Erwin Schrödinger

Yaşam Nedir?

Evrim Yayınları

Diplomatik Rock Opera Grubu’nun yurtiçi seyahatlerindeki ilk tercihi Kuşadası, Çandarlı körfezi ve çevresi. Nedeni, Ege bölgesinin en güzel deniz, balık, doğa ve insan dörtlüsüne sahip olması. İzmir’in, Türkiye’nin en gelişmiş kültürel ve düşünsel coğrafyasına sahip, en iyi eğlenilen şehri olduğunu belirtiyorlar. Ankara’nın şehir planlaması ve Anadolu’nun binlerce yıllık kültürü barındırmasını seviyorlar. Yurtiçinde Doğu Beyazıt’ı görmek istiyorlar. Yurtdışında İskoçya’nın doğasını beğeniyorlar. Romanya’da yabancılık hissetmediklerini ve dana bonfilelerinin güzel olduğunu anlatıyorlar. Şam, Sibirya, Moğolistan, İzlanda’yı merak ediyorlar. Diplomatik Rock Opera grubu, Avare okuyucularına Erwin Schrödinger’ın "Yaşam Nedir" kitabını öneriyor.
False