GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

KÖY

Çıplak dağda

bir çarmıh.

Duru su

yüzyıllık zeytinler.

Daracık sokaklarda

pelerinli adamlar,

ve kulelerde

dönüp duran

fırıldaklar.

Sonsuza kadar

dönüp duran.

Ah, ağıtların Endülüsü’nde

kaybolmuş köy!

Federico Garcia Lorca

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Buz

Tristan Jones

Ataköy Yacht Club Yayınları


Tristan Jones 1924’te denizde doğan, 1995’te yine son nefesine kadar teknesinden ayrılmak istemeyen bir denizci, gezgin ve yazar. İngiliz. Hayatı boyunca dokuzu tek başına olmak üzere 20 kez Atlas Okyanusu’nu bir baştan diğerine geçti, dünyanın neredeyse bütün denizlerinde yelken açtı. Gezilerini anlatan 10 kitabın yanı sıra üç öykü kitabı ve iki romanı yayımlandı. Jones, "Buz"da tek gözü ve tek bacağı eksik köpeği Nelson’la birlikte çıktığı Gröland yolculuğunu anlatıyor. İki yıl süren bu yolculuk boyunca inanılması güç maceralar yaşamış Jones. Ürpererek okuyacaksınız.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

DEFNE JOY FOSTER BU KİTABI ÖNERİYOR

Sana Gül Bahçesi Vadetmedim

Joanne Greenberg

Metis Yayınları


Oyuncu ve sunucu Defne Joy Foster, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurtiçinde Bodrum’a ve oradaki zeytinliklerin kokusuna bayılıyor. İlk bulduğu fırsatta Kapadokya ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni görmek istiyor. Yurtdışında New York’un büyük bir şehir olması hoşuna gidiyor. Amsterdam’da yaşamanın rahatlığını seviyor. En kısa zamanda hayal ettiği Maldiv’e gitmek istiyor. Defne Joy Foster, Avare okuyucularına Joanne Greenberg’in "Sana Gül Bahçesi Vadetmedim" kitabını öneriyor.



SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

İPEK TUZCUOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Cesaria Evora

Best Of

Sony BMG


Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, sıcak coğrafyalara seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde Bodrum’u özellikle denize girmek için tercih ediyor. Kaz Dağları’nda doğayla içiçe olmak hoşuna gidiyor. Kapadokya’yı büyüleyici buluyor. Karadeniz Bölgesi’ni merak ediyor. Yurtdışında Milano’nun insanlarının sıcaklığıyla şehrin lüks alışveriş merkezlerini beğeniyor. Tuzcuoğlu Paris’in kafe, cadde ve ressamlarından etkilendiğini söylüyor. Phuket Adası’nı egzotik buluyor. İlk fırsatta Küba’yı görmek istiyor. İpek Tuzcuoğlu, Avare okuyucularına Cesaria Evora’nın "Best Of" albümünü öneriyor.
False