GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

YOLCULUK

Yüz atlı yas içinde,

nereye giderler,

portakal bahçesinin

uzanan göğü boyunca?

Ne Kordoba’ya varacaklar

ne Sevilla’ya.

Ne de hep denize hasret

Granada’ya.

Uykulu atları

taşıyacak onları

türkünün titrediği

bir haçlar labirentine.

Yedi mıhlı acılarıyla

Endülüslü yüz atlı

nereye gider böyle

portakal bahçesinden?

Federico Garcia Lorca

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Gezi- Türkiye Tatil Rehberi 2007

Ekin Grubu


Gezi-Türkiye Tatil Rehberi, 2007 yılı baskısıyla 16. yılına ulaştı. Bu sene baştan sona yenilenen kitaba yeni yerler eklendi. Bütün fotoğraflar güncellendi. Ayrıca daha az bilinen alternatif tatil yöreleri de rehberde yerini aldı. Ege, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu sayfalarındaki değişikliklerle sayfa sayısı 816’ya ulaştı. 3 binden fazla fotoğrafın bulunduğu rehberde 1000’den fazla yer tanıtıldı. Kitap, gezi güzergahları, kendi aracınızla seyahat ederken görebileceğiniz yerler, çevredeki güzellikler ve ulaşım yolları gibi pek çok bilgiyi içeriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

GÜRGEN ÖZ BU KİTABI ÖNERİYOR

Felsefenin Tesellisi

Alain de Botton

Sel Yayıncılık


Oyuncu Gürgen Öz’ün seyahatlerde ilk tercihi beyaz evleri ve mavi deniziyle huzur bulduğu Ege. Kaş’ı dalış merkezleri, memleketi Zonguldak’ı da yeşillikleri için seviyor. İlk fırsatta Ege bölgesinin tamamını gezmek istiyor. Londra’yı geniş parkları ve sanatsal aktiviteleri yüzünden beğeniyor. Selanik’i İzmir gibi gördüğünü ve sahil şeridini keyifli bulduğunu söylüyor. İtalya, İspanya, Malta, Prag ve Yunan Adaları’nı merak ediyor. Gürgen Öz, Avare okuyucularına Alain de Botton’un "Felsefenin Tesellisi" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

BURAK HAKKI BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Emre Aydın

Afili Yalnızlık

Sony BMG


Manken ve oyuncu Burak Hakkı iyi dalış merkezlerine seyahat etmeye çalışıyor. Bodrum’u temiz denizi için tercih ediyor. Kaş’ın dalış merkezi olması ve sakinliğinden etkileniyor. Saroz’daki yazlığına sık sık gidiyor. Göcek ve Ölüdeniz’i görmek istiyor. Yurtdışında Singapur’un düzenini, temizliğini ve tropikal ağaçlarını sevmiş. Moskova’nın tarihi güzelliklerinden etkilenmiş. Avustralya’da kendini başka bir gezegendeymiş gibi hissettiğini belirtiyor. Küba’yı merak ediyor. Burak Hakkı, Avare okuyucularına Emre Aydın’ın "Afili Yalnızlık" albümünü öneriyor.
False