GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

İltica

ağzı kuştan geçilmeyen eski çocuk

isyanlara konup göçen aptal kuş seli

yoksul elyazılarında sürüyor tarih

kötü racon! herkesin yüzü bıyık beyi!

uçuyor delilerin piri ey son terzi

kuşgözü bir iğneyle tuttur tarihe

ince bir çapkınlıkla folklorda süren

taşra rumeli ve cenup vilayetlerini

nazik asya geceleri ve rustik yenilgi

vezir yara ama oyunu terketmiyor

kim düşmüş burcundan kale karanlık

ve beyaz gizli iltica talepleri...



Haydar Ergülen

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Orhan Kural’ın farklı ülkeleri anlattığı sekiz gezi kitabından en sonuncusu Köşe Bucak Dünya. Kural yeni kitabında Malezya’dan Etiyopya’ya kadar 14 farklı ülkeyi tanıtıyor. Kitapta bu ülkelerin yüzölçümlerinden en dikkat çeken yerlerine kadar pek çok şeyi bulmak mümkün. Ayrıca fotoğrafların bulunduğu "gezilerimden karelerim" ve gezi literatürü bölümleri yer alıyor. Kural seyahatle ilgili şöyle diyor: "Gezmek görmektir, anlamaktır, bilinmeyene yolculuktur, yeniden doğmak, nefes almaktır. Gezmek coşkudur, bir yaşam biçimidir, bir çağrıdır, özgürlüğe bir davettir. Dünyayı içinize sığdırmak, yeniliklere yelken açmaktır. Yaşama katlanmak, farklı olmaktır. Bazılarımız dağlara, bazılarımız denizlere, bazılarımız ise kentlere doğru yola çıkarız."

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

BEHZAT UYGUR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Oyuncu Behzat Uygur seyahat etmeyi çok seviyor. İşi dolayısıyla Türkiye’yi birkaç kere dolaşmış. Antep, Hatay ve Adana’yı ilginç kültürleri ve tarihi özelliklerinden dolayı tercih ediyor. Karadeniz, doğası ve insanların sıcaklığıyla onu çekiyor. Kış aylarında, kayak yapmayı sevdiği için İstanbul’a yakınlığı nedeniyle Uludağ’a mutlaka gidiyor. Yurtdışı gezilerinde ise favorileri İngiltere, İtalya ve Viyana. İtalya, mutfağı yüzünden vazgeçemediklerinden. Yakın zamanda Prag’a gitmek istiyor. Uygur Avare okuyucularına Tanju Okan’ın Bir Zamanlar iki Tanju Okan adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

PERİHAN SAVAŞ BU KİTABI ÖNERİYOR

Oyuncu Perihan Savaş fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Yurtiçinde Bodrum’u, denizi ve orada yaşayan arkadaşları nedeniyle çok seviyor. Assos sakinliği nedeniyle favorilerinden. Yakın zamanda Kaş ve Kalkan’a gitmek istiyor. Yurtdışında ise daha önce gördüğü Yunanistan’ı yeniden görmeyi diliyor. Paris’i sanatsal aktivitelerinden dolayı seviyor. Venedik çocukluğundan beri en sevdiği yerlerden, evlerin su içinde olması çok hoşuna gidiyor. Uçakla seyahat etmeyi sevmeyen Savaş, kara veya deniz yolu kullanmayı tercih ediyor. Avare okuyucularına önerisi, Dan Brown’un Melekler Ve Şeytanlar adlı kitabı.
False