GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

AYNI SENİN GİBİ

Uzun geceler ister
Çiçek açmak için tütün
Tuhaftır kırılırken bile dibi
Ele vermez toprağını
Aynı senin gibi
Aynı senin gibi
Ansızın basılıp aransam
Saçtan tırnağa yaka paça
Ne bulabilirler ki üstümde
Gelecekten başka

Abdülkadir Bulut

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Albert Camus
Yabancı
Can Yayınları

Camus’ün kısa bir zaman aralığında geçirdiği öyküsünde Cezayir’de, rastlantı sonucu, bir Arap’ı öldüren orta sınıftan bir Fransız, Meursault’un, kendisini adım adım ölüme götüren süreci kayıtsız biçimde izlemesi anlatılıyor. Diğer karakterlerin adlarının anıldığı fakat kahramanının adının geçmediği romanda Meursault’un topluma, kendine, ölümü bile kabul edebilecek kadar hayata, kısacası tüm varoluşa yabancılaşması yalın bir dille anlatılır.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ONUR METE BU KİTABI ÖNERİYOR

Prag Mezarlığı
Umberto Eco
Doğan Kitap

Şarkıcı, besteci Onur Mete’nin tercihi hep Ege’den yana. Ege’de yaşamış uygarlıkların izleri onu çektiği gibi merakını da besliyor. Favori bir tatil mekanı yok, kısa tatillerde bile hareket halinde olmayı seçiyor. Türkiye’de tarihi dokusunu merak ettiği için görmek istediği pek çok yer var. Yakın zamanda bir Karadeniz turu planlıyor. Mardin’i çok mistik buluyor ve merak ediyor. Bir Karadenizli olarak yörenin çeşitliliği ve sıcaklığından onur duyuyor. Müzisyen kimliği onu İspanya, Meksika, Küba ve Yunanistan’a çekiyor. Bunların dışında Güney Fransa’yı da çok seviyor. Onur Mete, Avare okurlarına Umberto Eco’nun Prag Mezarlığı adlı romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

CÜNEYT ERGÜN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Manu Chao
Clandestino
Virgin

Şarkıcı Cüneyt Ergün çadır, uyku tulumu, sırt çantası, matla çıktığı tatilleri unutamıyor. Ayaklarının toprağa değmesi gerektiğini söylüyor. Sloganı: “Gökyüzünde kaç yıldız görebiliyorsam otelim o kadar yıldızlıdır.” Lise yıllarında başlayıp 10 yıl boyunca aralıksız gittiği tek mekan Antalya’daki, Olimpos. Doğal güzelliği, tarihi geçmişi, sit alanı olduğu için ahşap yapıların bulunması ona cazip geliyor. Karadeniz’in her ilinin gezilmesi gerektiğine inanıyor. Favorileri Artvin’deki Borçka ve Maçahel. Yurtdışında ilgisini çeken kıta Güney Amerika. Canlı kültürünü görmek, vizesiz gezi imkanından yararlanmak istiyor. Yağmuru romantik bulan sanatçının yeryüzünde en merak ettiği bölge ise Amazonlar. Cüneyt Ergün, Avare okurlarına Manu Chao’nun Clandestino albümünü öneriyor.
False