GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

KAYBETTİK AŞKI KAZANMADAN

İstediğimiz aşkı kazanmadan, kaybettik.
Ey sevgilim, âşığım sana, sana şımartılmış bir çocuk
gibi âşığım, ve bütün sözcükleri sana taşıyorum.
Giderim bugün dökülen gül gibi. Esir düşen kalbimi
bağlayan mührün kolu gibi, gençliğimde gâfil avlanan
ömrü görmediğim yolda yürüyen...
Sessizce. Uykudayken içimize inen marşlar gibi,
yastığın üstünde uzanmış dinlenen bacaklar gibi.
Yolların kıblesine bakan kapımız gibi, uzağında
olduğumuz zaman evimizin kaybolan rüya gibi
uykumuzdan, ekmeğimizi aradığımız
kayalıklarda ürettiğimiz kuşlar gibi penceremizin
önünde kanat çırpan, uğultumuz öterdi günde birçok
şeyi yitirtecek ecelde ve istediğimiz aşkı kazanmadan,
ey aşkım şımartılmış bir çocuktur sende!
Mahmud Derviş

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hatırla Barbara/Nedim Gürsel/Doğan Kitap

Nedim Gürsel, Fransa Bilimsel Araştırmalar Merkezi’nde araştırma direktörü. Sorbonne Üniversitesi’nde Türk edebiyatı dersleri veriyor. Akademisyenlik ve yazarlığının yanı sıra gazetecilik de yapıyor. Öykü, roman ve incelemeleri, başta Fransızca olmak üzere 12 dile çevrildi. Eserleri, Boğaziçi, Sorbonne ve Nanterre üniversitelerinde çok sayıda teze konu oldu. Nedim Gürsel’in yeni kitabı Hatırla Barbara, Gürsel’in neredeyse kırk yıla yaklaşan Fransa serüveninin bir dökümü gibi. Kısaca kentleri, köyleri, yazarları, ressamları, şatoları, manzaraları, tarihi ve coğrafyasıyla “Derin Fransa”nın bir izdüşümü. Kitap, sizi öykü tadındaki anıların da eşlik ettiği bir yolculuğa çağırıyor, Baudelaire’in ülkesine götürüyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

AŞKIN NUR YENGİ BU KİTABI ÖNERİYOR

Cahillikler KitabıJohn Lloyd ve John MitchinsonNTV Yayınları

Şarkıcı Aşkın Nur Yengi, İzmir’in sakin ve buz gibi sularında yüzmeyi çok seviyor. Urla’nın bozulmamış ve keşfedilmemiş koylarında tekne gezintisi yapmaktan keyif alıyor. Tarihi yapısından dolayı Kapadokya favori seyahat noktaları arasında. İlk fırsatta Mardin’i ve Şanlıurfa’yı görmek istiyor. Yurtdışında kültür ve sanat şehri Londra’ya sık sık gidiyor. İtalya’yı moda şehri olarak tanımlıyor. Paris’i beğeniyor. En yakın zamanda tangosuyla ünlü Arjantin’e gitmeyi planlıyor. Aşkın Nur Yengi, Avare okuyucularına John Lloyd ve John Mitchinson’un “Cahillikler Kitabı”nı öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

NEBAHAT ÇEHRE BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Tanju Okan Best Of 1&2

Oyuncu Nebahat Çehre, seyahat etmeyi çok seviyor. Yurtiçinde ilk tercihi “köy ve şehir yaşamının birbiriyle dans ettiği” Alaçatı. Karaburun’un doğa güzelliklerini beğeniyor. İstanbul vazgeçilmezleri arasında. Kilyos’ta yalınayak kumlarda yürümek, bira içmek ya da soğukta balıkçı kulübesine gitmekten hoşlanıyor. Yurtdışında İtalya’da Como Gölü çevresini sempatik buluyor. Roma’nın güneyi hoşuna gidiyor. “Köy evinde güzel bir yemek yiyip şarap içilir” diyor. ABD’ye gidip uzun bir tatil yapmak istiyor. Nebahat Çehre, Avare okuyucularına Tanju Okan’ın Best Of albümünü öneriyor.
False