Auschwitz krokileri İsrail’e nasıl kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Auschwitz krokileri İsrail’e nasıl kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 09:26

Yahudilerin katledildiği toplama kamplarından Auschwitz’in inşaat planı ve krokilerinin İsrail’e nasıl kaçırıldığını Bild Gazetesi Yayıncısı Kai Diekmann, yedi yıl sonra açıkladı. Kaçırılma işini, Diekmann organize etmiş. Belgeleri, Almanya’dan İsrail’e Başbakan Binyamin Netanyahu götürmüş!

Haberin Devamı

Auschwitz krokileri İsrail’e nasıl kaçırıldı

İBRANİCE Spitz online magazin sayfasına konuşan Kai Diekmann, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan kolay randevu almasını anlatırken, Auschwitz’in inşaat planı ve krokilerinin İsrail’e nasıl kaçırıldığı da anlaşıldı. Diekmann, Netanyahu ile yakın ilişkisinin 2009 yılına uzandığını ve Auschwitz’in belgelerini Netanyahu'ya vermesiyle başladığını söyledi. Tarihi belgelerin gizlice yurtdışına çıkarılmasıyla ilgili olayın perde arkası şöyle...

Springer Yayınevi, Heinrich Himmler'in imzasını taşıyan ve 1941'den itibaren Yahudilerin sistematik imhasını belgeleyen kampın tek örneği inşaat planlarını karaborsadan, açıklanmayan bir fiyatla satın aldı. Belgelerin gerçek olup olmadığını tespit ettirmek için Federal Arşiv Dairesi'ne inceletti. Daire, Springer Yayınevi'yle inceleme karşılığında belgelerin kendilerine geri verilmesini kararlaştırdı. Bild Gazetesi 2009'da 29 inşaat planı ve taslakları yayınladı ve ayrıca Springer binasında sergiledi.

Haberin Devamı

NETANYAHU’YU ARAMAZLAR

Bu belgelerin aslında İsrail'e ait olduğunu düşünen Bild Yayıncısı Kai Diekmann, Almanya’dan nasıl çıkardığını şöyle anlattı: “Federal Arşiv Dairesi ve İçişleri Bakanlığı bize, ‘Bu belgeler hükümetin malı. Bunu Almanya dışına çıkarmaya kalkışırsanız, sorun yaşarsınız. Sizi sınırda tutarız’ dediler. İnşaat planı belgeleri tam bir sansasyondu. Bana göre bu belgeler İsrail'deki Soykırım Tarih Müzesi Yad Vashem'e aitti. Bu belgeleri sınır dışına çıkarması için sınırda aranmayacak birisi gerekiyordu. Bu da Başbakan Benyamin Netanyahu’ydu. Kendisine, ‘Bu belgeleri size verebilmemiz için bizim sergimize gelir misiniz?’ diye sordum...” 

Kai Diekmann sergiyi ziyaret eden Başbakan Netanyahu'ya belgeleri teslim etti ve tarihi belgeler bu yolla İsrail’e kaçırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!