Atiker Konyaspor- Osmanlıspor maçının ardından

Güncelleme Tarihi:

Atiker Konyaspor- Osmanlıspor maçının ardından
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 23:24

Atiker Konyaspor- Osmanlıspor maçının ardından

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ - Hasan DÖNMEZ / KONYA,(DHA) -

SPOR Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Atiker Konyaspor, sahasında karşılaştığı Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay 1-1 berabere kaldıkları Atiker Konyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada her iki takımında iyi bir mücadele sergilediğini söyledi.

"GÜZEL BİR MÜSABAKA OLDU"

Karşılaşmanın çok kolay olmayacağını bildiklerini belirten Akçay, "Ülkeye iyi futbol seyrettirebilir miyiz düşüncesi bizde oluştu. Futbolcularımla konuştuk. Bence müsabaka güzel seyredilebilen bir müsabaka oldu. Her iki takımın oyuncularını da ortaya koydukları futboldan dolayı kutlamam gerek. Belki yüksek düzeyde görsel bir kalite görmeyebilirsiniz ama terlerini sonuna kadar akıtmış olmaları her iki takımın oyuncuları da saygıyı hak etti’’ dedi.

"SON VURUŞLARI YAPAMADIK"

Ele geçirdikleri pozisyonlarda son vuruşları yapamadıklarına dikkat çeken Akçay, şunları söyledi: "İkinci yarı Konya maçı çevirmek için daha istekli ve arzuluydu. Psikolojik olarak bizden biraz daha üstünlük kurdu. Bence bunu da 88’inci dakikada semeresini gördüler. Her iki takımda maçı kazanmak istedi. Bu da iyi bir rekabet ortaya çıkardı. Avrupa maçından sonra oyuncularımın yüksek seviyeli koşu elde etmiş olmaları bizim takım açısından bizi son derece sevindirdi.’’

"DERBİ MAÇIN BERABERE BİTMESİ YÜKSEK"

Haftaya oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin sonucunu değerlendirmesi istenen Akçay, "Sonuç vermek spekülatif olabilir. Fenerbahçe geriden gelip toparlanarak gelen takım savunmasını iyi oynayan ama yaratıcı eylemler konusunda biraz daha eksik. Beşiktaş geçen yıldan yüksek tempoda oynayan bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde oynamış olması lig temposuna biraz darbe vurdu. Ama yine de sonuç değiştirebilen ve sonuca etki yapan oyuncuları olduğu için her an her şeyi Beşiktaş’tan bekleyebiliyorsunuz. Ama geçen yılki saha duruşu biraz bozulmuş gibi. Bu da gayet normal çünkü 3 günde bir maç oynuyor. Fenerbahçe’nin de aynı şekilde oynuyor ama her iki takımında birbirine üstünlük sağlayacak artı ve eksileri var. Biliyorsunuz derbiler genelde beraberlikle bitme oranı çok yüksek. Ben de öyle düşünüyorum’’ diye konuştu.

ATİKER KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "ALDIĞIMIZ 1 PUAN SON DERECE ÖNEMLİ"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise ilk yarının bitimine 5 hafta kala karşılaşmanın kendileri için bir geçiş maçı olduğunu belirterek, "Bizim adımıza ilk yarının bitmesine 5 hafta kala tam geçiş maçı olarak görünüyordu. Kasımpaşa ve Gaziantep galibiyetiyle yavaş yavaş ritmimizi yakalamaya başlamıştık. Kendi sahamızda oynamanın verdiği avantajla galibiyeti çok arzuluyorduk. Bunu yapabilseydik kalan 4 maçla beraber ligin ilk yarısını 4'üncülük ile 5'incilik arasında bitirmek ihtimalimiz görünüyordu. Son dakika gelen golle aldığımız 1 puanın son derece olumlu olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

"BEKLENTİMİZ 24 PUAN"

İlk yarı puan beklentisinin 24 puan olduğunu da ifade eden Kocaman, "Bu 1 puan eksi, 1-2 puan fazla olabilir. Şu anda bu hedeften 1-2 puan aşağıda olduğumuzu söyleyebilirim. Oralarda devam ediyoruz. Çok kırıklık yok beklentilerimde. İkinci yarı bu takımın bu iradeyle 4 ile 6'ncı arasında bir yer bulabileceğini bekliyorum’’ diye konuştu.

"FENERBAHÇE’NİN RAKİBİNİ YAKALAMA ŞANSI DOĞDU"

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin sonucu ile ilgili soru üzerine Kocaman, şöyle dedi:

"Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak uzun bir süre var. Bir şey söylemek kolay değil. Ancak son haftalara bakıldığı zaman Fenerbahçe'nin rakibini yenerek yakalama şansı doğdu. Bu da önemli ve çok güçlü bir motivasyon kaynağı olarak görünüyor.’’

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!