ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman? Tek ders sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman Tek ders sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 15:41

ATA AÖF sınav sonuçları için beklenti devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu sınava giren ve sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekleyen öğrencilerin araştırdığı ATA AÖF sınav sonuçlarının, üniversitenin İnternet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. Peki, ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tek ders sınavı ne zaman yapılacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, sınavın tamamlanmasının ardından en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Türkiye genelinde birçok noktada gerçekleştirilen sınavda, farklı bölümlerde birçok binlerce öğrenci ter döktü. Sınavın ardından sorular ve cevaplar arayışına giren öğrenciler, ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna kilitlendi. Peki, öğrencilerin merakla beklediği ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ?

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ocak ayının son haftasında gerçekleştirilen ATA AÖF sınavında adaylar, her dersten 20 soruyu 30 dakika içerisinde yanıtladı. Öğrenciler, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ATA AÖF sınav sonuçlarını ATA AÖF OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) girişi yaparak öğrenebilecekler. Ardından Öğrencinin T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ATA AÖF OBS sistemine giriş yapılabilmektedir. Peki, sonuçlar ne zaman açıklanacak, resmi bir açıklama yapıldı mı? 

Atatürk Üniversitesi açıköğretim fakültesi güz dönemi final sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, ATA AÖF sınav sonuçları için geçmiş dönemler göz önüne alınırsa sonuçların iki haftalık zaman diliminin sonunda açıklanması öngürülebilir. 

Haberin Devamı

BÜTÜNLEME SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SON TARİH 5 ŞUBAT

Bütünleme sınavının yapılacağı tarih ile ilgili açıklama yapan Atatürk Üniversitesi, 5 Şubat Pazar günü yapılacak sınavla ilgili detaylı bilgi verdi. İşte o bilgilendirme;

"2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi Değişikliklerinin 05 Şubat 2017 Pazar günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.

Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır."

SORULAR YAYIMLANDI

Sınav sorularıyla ilgili İnternet sayfası üzerinden açıklama yapan Atatürk Üniversitesi, soruların incelenebileceği sistem için detaylara yer verdi. İşte, Atatürk Üniversitesi'nin yapmış olduğu açıklama;

"Değerli Öğrencilerimiz,
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavı  kitapçıkları ve cevap anahtarlarına lms.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Sınav sorularına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Soru İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını bize iletebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacaktır."
Sınav Sorularına İtiraz İşlem Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Haberin Devamı

BÜTÜNLEME (TEK DERS) SINAVLARI MART AYINDA

ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı derslerde başarılı olamayan öğrenciler için bütünleme şansı devam edecek. Bu dönem bütünleme sınavları, 4-5 Mart tarihinde belirli lokasyonlarda gerçekleştirilecek.

SORU İTİRAZI ONLİNE OLARAK YAPILACAK

Sınav sorularına yapılacak itiraz için yeni bir sistem geliştiren Atatürk Üniversitesi, itirazlara daha hızlı yanıt verebilmek adına adaylardan online işlem talep edecek. İşte Atatürk Üniversitesi'nin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama;

"Fakültemiz öğrencilerinin sınavlardaki sorulara ilişkin itirazlarının daha kısa sürede çözüme kavuşması için e-itiraz dönemi başladı. Sınav sorularına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Soru İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını bize iletebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacaktır."

SINAV 81 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl Sonu sınavı, yurt içinde 81 ilin tamamında bulunan 84 sınav merkezinde yapıldı.

28-29 Ocak 2017 tarihlerinde dört oturumda düzenlenen Yarıyıl Sonu sınavına 4 Lisans, 3 Lisans Tamamlama ve 22 Önlisans Programları çerçevesinde eğitim hizmeti alan 170 bine yakın öğrenci katıldı. Sınav kapsamında 1383 engelli öğrencilerimizden 347’sine farklı oturumlarda özel salonlar ve yardımcı okuyucu-işaretleyiciler tahsis edildi.

Öğrencilerin tercihleri bağlamında tespit edilen bölgelere göre düzenlenen 84 sınav merkezindeki 1358 binada, dört oturumda yaklaşık 50 bine yakın kişi görev aldı.

BAKMADAN GEÇME!