AŞTİ’de 180 araca 50 dakikalık ücretsiz otopark

Güncelleme Tarihi:

AŞTİ’de 180 araca 50 dakikalık ücretsiz otopark
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 16:07

AŞTİ’de 25 dakika olan ücretsiz otopark uygulamasının süresi 180 araçlık otoparkta 50 dakikaya çıkarıldı. Böylelikle vatandaş, AŞTİ’ye geldiğinde sol taraftaki otoparkı kullarak araçlarını 50 dakika boyunca ücretsiz park edebilecek.

Haberin Devamı

Sağ taraftaki büyük otoparkta ise 25 dakikalık ücretsiz park süresi değişmeden devam edecek. Hürriyet Ankara’nın da gündeme getirdiği AŞTİ’deki 25 dakikalık ücretsiz otopark süresi, 180 araçlık bir bölüm için 50 dakikaya çıkarıldı.

TWİTTER HESABINDAN DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, konuyla ilgili bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Tuna, “Gerek sosyal medyadan gerekse istişarelerimiz sırasında AŞTİ’deki ücretsiz otoparkın süresi konusunda şikayetler alıyorduk. AŞTİ’de ücretsiz otoparkın süresini 25 dakikadan 50 dakikayaya çıkardık. Umarız bu şekliyle vatandaşlarımız daha memnun olur. Hayırlı olsun” tweetini attı.

ŞİKAYET KONUSU HALİNE GELMİŞTİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“AŞTİ’de ücretsiz otoparkın süresi vatandaşlarca şikayet konusu haline gelmişti. Başkentliler, 25 dakikalık sürenin yetersizliğini gerek sosyal medyadan gerekse ALO 153 hattından Büyükşehir Belediyesine iletiliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, sorunun çözümüne yönelik talimat verdi. Bunun ardından AŞTİ’de 25 dakika olan ücretsiz otopark uygulamasının süresi iki katına çıkartılarak 50 dakikaya uzatıldı. Böylelikle vatandaş, AŞTİ’ye geldiğinde 180 araç kapasiteli otoparktan 50 dakika boyunca ücretsiz yararlanabilecek.”

Haberin Devamı

MAHKEMENİN 50 DAKİKA KARARI

Eski Başkan Melih Gökçek döneminde işletmesi Keçiörengücü Spor Kulübü Derneği’ne verilen AŞTİ Otoparkı’na araçlarını bırakan vatandaşlar, birçok kez ‘25 dakikalık ücretsiz kotası yetersiz’ şikayetinde bulunuyordu. Konuyla ilgili olarak Ankara Tüketici Mahkemesi de 2011’de “Genel park alanlarının dışında, terminal içinde özel bir park alanı tahsis edilmesi halinde ücretsiz sürenin 50 dakika olacağını” belirterek süreyi 50 dakikaya çıkarmıştı. Bir süre uygulanan karar 2013’de tekrar 25 dakikaya çekilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!