ASLA ve AMA yok

Güncelleme Tarihi:

ASLA ve AMA yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 13:51

Bir hedefle başlar her şey, sonra hayaller devreye girer, özenle örmeye başlarsınız...

Haberin Devamı

ASLA ve AMA yok
YA PA Bİ Lİ RİM dersiniz her gün, yapabilirim. İnanmalısın kendine, mutlu olmalısın bir hedefin olduğu için, yürümelisin hedefine adım adım. Maraton koşanları hiç takip ettin mi?

Bir hedefe ‘finish’e’ koşarlar, başlangıçla hedef arasında heyecan, azim, endişe, motivasyon, kondisyon, adanmışlık ve emek hem de çok emek vardır. Vazgeçmek yoktur. Koyduğun hedefe ulaşmak için ASLA ‘asla ve ama’ deme zira inanırsan ve çok istersen YAPABİLİRSİN.

Seçimlerimiz hayatımızın ta kendisi
Kendine sor, bugün yapmakta olduğun seni yarın olmak istediğin yere yaklaştırıyor mu? Yaptığın her şey, davranışların, tavrın, duruşun, ilişkilerin, tepkilerin, bakış açın, vücut dilin ve seçimlerin senin kendi kişisel markanı oluşturuyor. Kendi markan seni hayatta bir yere getiriyor. İşte bu senin esas CV’in! Olmak istediğin yere gelmen için ihtiyacın olan bu. Kimse senin sadece eğitiminle ilgilenmiyor. Geleneksel resume artık yok. Kişisel markan, yarattığın sonuçlar ve dünya için yarattığın değerler daha önemli. Amaaaa kimse sadece eğitiminle ilgilenmiyor derken, bir üniversite öğrencisinin annesi olarak (kızım duymasın, aramızda) demek istediğim şu; kendi markanı ilmek ilmek işlerken eğitim de şart!

Herşey de olduğu gibi denge
British/American yazar Simon Sinek diyor ki; “yeni nesilde dengede sorun var. Seçimleri, eğitimleri ve teknolojinin sundukları arasında kayboluyorlar. Herseyleri var, bilgi her an ellerinde ama SABIR’ları yok, odaklanamıyorlar, neşesizler”

Simon Sinek’in “Millenials in the workplace” ve “10 rules for success” konuşmalarını youtube’dan seyretmenizi öneririm. Robin Sharma’nın da benzer bir söylemi var, “The age of dramatic distraction = Technology“ teknolojinin inkanları sonsuz ama yarattığı engeller de dramatik! Bir kere sabırı yok ediyor, halbuki sabır şart, hatırlayalım Picasso 30 yılda Picasso olmuş.

Bugün kendiniz için bir başlangıç yapın, günde en az bir saat teknolojiden uzak olacağım kararını verin ve hemen başlayın! Unutmayın bu dünya, bulunduğunuz her ortam birer sahne ve siz de bir oyuncusunuz. Etrafınızdakiler her an sizi izliyor. Başarmak, niyet etmekle ve doğru seçimlerle başlar.

Demedi demeyin, sonra da “Herşeyim var, bir mesleğim yok” demeyin. Kariyer sahibi değil, meslek sahibi olmayı seçin.

İnsan üç kere doğarmış.

İlki annesinden,

18 yaşında tercihlerinden,

40’ında hatalarından.

Ben üç kere doğdum, eyvah bir daha doğma şansım kalmadı benim!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!