'Asıl organizatör Aylan'nın babası'

Güncelleme Tarihi:

Asıl organizatör Aylannın babası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 22:18

BODRUM'da sahile vuran cansız bedeniyle Suriyeli mülteci dramının en acı simgesi haline gelen  Aylan Kurdi bebek, abisi ve annesi dahil 5 kişinin öldüğü mülteci faciasıyla ilgili dava dün başladı.

Haberin Devamı

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 35'er yıla kadar hapis cezası istenen Suriye uyruklu Muwafaka Alabash (36) ve Asem Alfrhad (35), ifadelerinde, kendilerinin ticaretle uğraştıklarını, mülteci kaçıran gerçek organizatörün, bizzat tutuksuz yargılanan Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi olduğunu iddia ettiler.

‘ONU HERKES TANIR’
İki zanlının, “Bodrum bölgesinde bu işleri o yapar. Onu tanımayan yoktur. O kahraman oldu biz kendimizi bu işin içinde bulduk” diye ifade verdikleri duruşmaya, tutuksuz yargılanan Abdullah Kurdi katılmadı.İfadeler alınıp, tanıkların ve avukatların dinlenmesinin ardından mahkeme, Suriyeli olmaları, sabit adreslerinin bulunmaması ve kaçma şüphelerini göz önünde bulundurarak, iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. Faciayla ilgili 2’si Suriyeli 4’ü Türk 6 kişinin ise yakalanması için ise halen çalışmalar sürüyor.m

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!