GeriSeyahat Asağ, Osmanlı laleleriyle sanatseverin huzurunda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Asağ, Osmanlı laleleriyle sanatseverin huzurunda

Asağ, Osmanlı laleleriyle sanatseverin huzurunda

Ressam Metin Asağ'ın "Ottoman Tulip" temalı sergisi, 20 Nisan - 20 Mayıs 2011 tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, altıncısı gerçekleştirilen "İstanbul Lale Festivali" kapsamında ünlü ressam Metin Asağ'ın "Ottoman Tulip" temalı resim sergisi sanatseverlerle buluşuyor.

 

Sergi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın desteği ve katılımıyla, 20 Nisan - 20 Mayıs 2011 tarihleri arasında Toprak Sanat Galerisi’nde düzenlenecek.

 

Sergileri yurt içi ve yurt dışında büyük kitleler tarafından beğeniyle izlenen Türk resim sanatının önemli isimlerinden Asağ, Osmanlı’da lale ile Anadolu'da lalenin, içsel, biçimsel, görsel kavramlarını içeriklendirebilecek sergi konseptinde lalenin İslam kültürü ile birlikte oluşturduğu cazibeye dikkat çekiyor.

 

Dünya kültür tarihinin en hareketli ve zengin coğrafyalarından olan Anadolu ve Osmanlı uygarlığı topraklarından doğan sembollerle laleyi İstanbul'un binlerce yıllık geçmişinden günümüze, çağdaş bir yorumla, birçok tekniği bir arada kullanarak işliyor.

 

Türkiye’yi sanat ile tanıtım projeleri kapsamında eserleri bazı Avrupa ülkelerinde İtalya, Yunanistan, İngiltere, Fransa yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirliği, Mısır, Rusya ve Kanada’da özel koleksiyon ve galerilerde yer alan Asağ, eserlerini Türk-İslam sanatları, Anadolu medeniyetleri, Mezopotamya, Ayasofya, Bizans ve Roma gibi doğu-batı uygarlıklarını içine alan temalar ışığında veriyor.

 

Sergide tuval üzeri yağlı boya, tekniğinden oluşan çeşitli ebatlarda 55 adet eser yer alıyor.

False