Ardahan Üniversitesi’ne rektör adayı

Güncelleme Tarihi:

Ardahan Üniversitesi’ne rektör adayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 13:00

Ardahan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Ardahan Üniversitesi rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı da olan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Ardahan’ın Kafkaslar’ın parlayan yıldızı olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Ardahan Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın iki dönem rektörlük görevini tamamladığı için İstanbul Fatih Üniversitesi’ne kayyum- rektör olarak atanmasının ardından adaylığını açıklayan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı görevlerini de yürütüyor.

Ardahan’da görev yapan basın mensupları ile buluştuğu iftar yemeğinde Ardahan Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan şunları söyledi:

"Ardahan ili stratejik açıdan çok önemli bir konumdadır. Bundan dolayı hiç şüphesiz ki Ardahan’ın bu stratejik konumunu önümüzdeki projelerimizin merkezine yerleştireceğiz. 2001 yılı çeşitli yüzey araştırmaları ile başlayan ve 2004-2005 Akçakale Kazıları devam eden öğretim üyesi arkadaşımızla birlikte, Ardahan’a 2001 yılından itibaren yaklaşık olarak 15 yıldır hizmet etmekteyim. Benim için önemli olan ortak akıldır. Öğretim üyesinden, güvenlik görevlisine, şehirdeki yönetimden, esnafa kadar herkesin fikri çalışmalarımız açısından son derece önemlidir. Yani zihnimizde ‘ben olursa küçülür’, ‘Biz olursa büyürüz’ mantığı vardır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, üniversiteler hiçbir zaman şehirlerden kopuk olmamalıdır. Sosyal sorumluluk projelerimizle bu fikrimizi destekler nitelikte çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda Daum Sendromlu çocuklarla ve çeşitli köy okullarındaki çocuklarla zaman zaman buluşmakta ve onlar için bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. Bununla birlikte şehrimizin her köşesindeki bireyi kucaklayacak projeler de hedeflemekteyiz. Asıl amacımız kaliteyi artırmak, dinamik, çalışkan ve bilinçli üniversite yüzünü ortaya çıkarmaktır. Ardahan’ı Kafkaslar’ın parlayan yıldızı haline getirmektir. Desteklerinizle, gelin hep birlikte yürüyelim."

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!