Apple yönetim kadrosunu yeniledi!

Güncelleme Tarihi:

Apple yönetim kadrosunu yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 04:30

Steve Jobs’tan sonra yönetim kadrosunda herhangi bir değişiklik yapmayan Apple, yönetim kadrosunda revizyon gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Apple, Steve Jobs sonrası ilk kez COO (operasyon şefi) ataması yaptı. Yeni COO (operasyon şefi) görevine Jeff Williams getirildi. Williams hakkında açıklama yapan CEO Tim Cook, Williams'ın kendisinin şimdiye kadar çalıştığı en iyi operasyon yöneticisi olduğunu söyledi. Jobs hayattayken Tim Cook'un üstlendiği COO'luk görevi Jeff Williams'ın oldu.

Apple’daki diğer görev değişiklikleri şu şekilde gerçekleşti:

Şirketin yarı iletken üst yöneticisi Johny Srouji, Apple'ın yönetici kadrosuna Donanım Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.

Apple'ın Küresel Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller'ın görev alanı genişletilerek,  App Store'un tüm platformlardaki sorumluluğu verildi.

Daha önce App Store ile ilgilenmenin yanı sıra iTunes, Apple Pay ve Apple Music ile ilgilenen Eddy Cue, Apple'ın İnternet Yazılım ve Hizmet Kıdemli Yardımcı Başkanı görevine getirildi.

Haberin Devamı

Apple’nın reklam firması Grey Group'un baş kreatif yöneticisi olan Tor Myhren'i de Pazarlama İletişiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlattı. Myhren, Apple'ın reklam çalışmalarını yönetecek ve direkt olarak Cook'a bağlı çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!