Apple ve Qualcomm çatışması sürüyor!

Güncelleme Tarihi:

Apple ve Qualcomm çatışması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 11:39

İki büyük teknoloji devi Apple ve Qualcomm arasında sular bir türlü durmuyor. Patent ihlal davaları ile sık sık gündeme gelen iki büyük şirket, bu sefer de Snapdragon işlemcileriyle alakalı bir patent davası ile yeniden gündeme geldi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda Qualcomm, Pekin Fikri Mülkiyet Mahkemesine, rakibinin patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek, iPhone’ların Çin’de satışının ve üretiminin durdurulması hakkında başvuruda bulunmuştu. Apple’ı, Force Touch ve iPhone ekranlarında kullanılan 3 farklı teknoloji üzerinden vurmaya çalışan Qualcomm, bu sefer aynı duruma kendisi geçti. Reuters’ta yer alan habere göre Qualcomm, Snapdragon işlemcilerde Apple’ın en az 8 patentini ihlal ediyor.

Uzun zaman önce satışa çıkan Snapdragon 800 ve 820 işlemcilerini ilgilendiren patentlerde, enerji tasarrufu konusuna odaklanılmış. Patentlerde, işlemcilerin ihtiyaç duyduklarında daha az enerji tüketmeleri ve  telefonu uyanıp uyandırma işlemini daha hızlı yapmasını sağlayan sistemler bulunuyor.

Haberin Devamı

Qualcomm, bulduğu her alanda Apple’ı sıkıştırmak istiyor. İşlemci üreticisi Qualcomm, bu sefer kendisini olumsuz etkileyecek bir sorunla karşı karşıya. Konunun nasıl sonuçlanacağı bilinmezken, iki büyük şirketten de resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ayrıca, bu patentlerin mevcut Snapdragon işlemcilerinde yer alıp almadığı da bilinmiyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!