Apple CareKit yazılımını duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Apple CareKit yazılımını duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 10:18

Apple, sağlık sektörüne yönelik attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Firma CareKit platformunu kullanıma sunuyor.

Haberin Devamı

Apple’ın sağlık sektörü üzerine attığı adımlar oldukça dikkat çekiyor. Firma daha önceden çeşitli sensörler yardımıyla toplanan kullanıcı bilgilerini istatistik olarak gösterebilen Healt uygulaması ve geliştiricilerin bu bilgilere erişebilmesini sağlayan HealtKit platformunu geliştirmiş ve 2014 yılında kullanıma sunmuştu.

Kullanıcıların sağlık verilerinin sürekli olarak takip edilmesini sağlayan Apple, farklı teknolojilerin önünü açıp geçen yıl ResearchKit platformunu duyurmuştu. Tıp merkezlerini işin içine dahil eden ve kullanıcıların verilerini sensörler yardımıyla kontrol eden ResearchKit, bir çok hastalığın semptomlarını önceden farkedilmesini sağlayarak uzmanlardan övgüler almıştı.

Firma şimdi ise CareKit adında yeni bir platform duyurdu. CareKit, uzmanlar ve geliştiricilerin ardından kullanıcıları da işin içine sokuyor. Artık kullanıcılar da aktif bir şekilde kendi sağlık durumlarını kontrol edebilecek, semptom ve ilaçlarını takip edebilecek. Ayrıca kullanıcılar CareKit ile doktorlar, hemşireler veya aile bireyleriyle bu bilgileri paylaşabilecek.

Haberin Devamı

Şimdiden 6 büyük sağlık kuruluşu CareKit için çalışmalara başladı. İlk CareKit örnekleri arasında; tedavi ekipleri ve hastalar arasında daha iyi iletişim kurabilme, hastalara tedavi yöntemleriyle ilgili daha fazla bilgi sunabilme ve tadvsiyeler verebilme gibi uygulamalar yer alacak.

indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!