Antalya Avrasya’nın turizm merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Antalya Avrasya’nın turizm merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 15:42

Türk turizminin başkenti olarak nitelendirilen Antalya, Avrasya turizminin de merkezi olmaya hazırlanıyor. Avrasya Ekonomi Birliği, 60 ülkenin içerisinde yer alacağı Avrasya Turizm Birliği'ni 2018 yılında kuracak.

Haberin Devamı

YAŞANAN krizlere rağmen toparlanmayı başaran Türk turizminin başarısı dünyaya örnek oldu. Yaklaşık 60 ülkenin yer alacağı Avrasya Turizm Birliği’nin kurulmasına, merkezinin de Antalya olmasına karar verildi. Geçtiğimiz gün Antalya’da turizm forumunda turizmcilerle bir araya gelen Avrasya Ekonomi Birliği üyeleri Avrasya Turizm Birliği kurma isteklerini açıkladılar. Mayıs 2018'de Genel Dünya Turizmi Forumu'nun Antalya'da yapılmasına ilişkin turizmcilerle ön anlaşma imzalayan birlik üyeleri, kurulacak turizm birliğinde 60’a yakın ülkenin yer alacağını ifade ettiler. Avrasya Ekonomi Birliği Genel Sekreteri Vladimir Piskurev, turizmin barış ve dostluk sektörü olduğuna işaret ederek, forumdaki amaçlarının bunu dünyaya yaymak olduğunu ifade etti.     

Haberin Devamı

Antalya Avrasya’nın turizm merkezi olacak

ANTALYA’YI FARKLILAŞTIRIR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Avrasya Ekonomi Birliği üyeleri ile ilk kez mayıs ayında görüştüklerini, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun da Moskova’da birlik üyeleriyle görüştüğünü söyledi. Birliğin önümüzdeki yıl kurulması konusunda fikir birliğine vardıklarını açıklayan Ayık, görüşmede iyi niyetle ilgili bir ön anlaşma imzaladıklarını dile getirdi. Ayık, şöyle dedi: “2018 yılı Mayıs ayında Antalya’da yaklaşık 60 ülkenin katılacağı turizmin konuşulacağı bir forum gerçekleştirmek istiyorlar. Ardından da turizm birliği kurup, Antalya’yı merkez yapmak istediklerini belirttiler. Ayrıca Dünya Amatör Sporlar Derneği Başkanı da yanımızdaydı ve birlik önümüzdeki yıl Antalya’da olimpiyat gerçekleştirmek istediğini de söyledi.” Antalya’nın turizmdeki alt yapısı ve konumu nedeniyle merkez olarak seçildiğini düşündüğünü belirten Ayık, “Avrasya bizim yakın coğrafyamız. Bu ülkelerin katılımıyla böyle bir oluşumun harekete geçirilmesi Antalya’yı şu anki halinden ve konumundan çok daha farklı noktaya getirecektir” dedi.

Antalya Avrasya’nın turizm merkezi olacak

Haberin Devamı

“DÜNYAYA BARIŞI ANLATACAĞIZ”

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege de, “Onlar turizm bir dostluk sektörü, dolayısıyla biz bunun üzerinden Avrasya birliğini oluşturarak bunun da merkezine Antalya’yı koyduk dediler. Biz de ‘Dostluk dediniz doğru yerdesiniz. Biz dostuz. Yıllardır birlikteyiz. Bu dostluk hiçbir şeyde sıkıntıya uğramadı’ dedik” ifadelerini kullandı. Turizmin barış dili olduğunu, bunun da mesajının en iyi şekilde Antalya’dan verilebileceğini dile getirdiğini açıklayan Ege sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada ülkelerin birbiriyle ekonomik iş birliği kurmasının dışında, bu ülkelerin uyum ve barış içinde var olmasını tüm dünyanın duyması çok önemli. Forumda aralarında Meksika, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerin olduğu çok sayıda ülkenin temsilcisi bulunuyordu. Böyle bir birliğin merkezi olmamız çok önemli. Onlara Antalya’daki faaliyetlerden bahsettik. Antalya’da kadın müzesi olduğunu, kongre bürosu bulunduğunu söyledik. Şaşırdılar. Azerbaycan’dan bir hanımefendi kadın müzesiyle yakından ilgilendi. Antalya’nın onların bildiğinden daha derin ve donanımlı olduğunun da farkına vardılar.”

Haberin Devamı

Ön anlaşmaya, Avrasya Ekonomi Birliği Genel Sekreteri Vladimir Piskurev, taraf ülke temsilcileri ile TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar imza atmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!