Ankara’nın ruhu müziğe doyacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın ruhu müziğe doyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 15:07

Ankara’da bu yıl 33’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 20 ülkeden 360’a yakın yerli ve yabancı sanatçıyı buluşturacak.

Haberin Devamı

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 33’üncüsü, 4-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, 20 ülkeden 360’a yakın yerli ve yabancı sanatçıyı Ankara’da ağırlayacak. Festival programından öne çıkan başlıklar şöyle: 

* Açılış konserini, 4 Nisan akşamı MEB Şura Salonu’nda şef Fazlı Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ile çalışmalarını İngiltere Kraliyet Akademisinde sürdüren genç piyanist Tolga Atalay Ün yapacak.
* Çellonun günümüzdeki en tanınmış isimlerinden İngiliz sanatçı Steven Isserlis ve Kanada’nın müthiş piyanisti Connie Shih, ikili olarak ilk kez birlikte Türkiye’de olacak.
* Lüksemburglu sanatçılar klarinet sanatçısı Max Mausen, piyanoda Jason Anderson ile müzisyen bir aile topluluğu olan Trio Koch festivalde ilk kez yer alacak.
* İrlandalı ve Türk sanatçılardan oluşan etnik müzik grubu Yurodny topluluğu, Türk Besteci Onur Türkmen’in ‘Ahmet Haşim’den W.B.Yeats’e Bizans’a Seyrederken’ adlı eserinin dünyada ilk seslendirilişi yapılacak.
* Kapanış konserini ise, 30 Nisan’da Rauf Abdullayev şefliğinde keman sanatçısı Toğrul Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası gerçekleştirecek.

BAKMADAN GEÇME!