GeriSeyahat Ankara için en iyi 10 hafta sonu adresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ankara için en iyi 10 hafta sonu adresi

Ankara için en iyi 10 hafta sonu adresi

Kışın kasvetli havası artık yerini güneşin pozitif enerji dolu sıcaklığına bıraktı. Kapalı mekanlar değer kaybederken, doğanın güzelliklerini sunanlar değer kazanıyor. Ankara’da “hafta sonunu nasıl geçirebilirim?” diye düşünüp karar veremeyenler için jürimiz en iyi 10 adresi belirledi.

Dilerseniz iş stresini termal terapilerle dinlenerek, dilerseniz otantik bir şehir turuyla veya yemyeşil bir doğada trekking yaparak atabilirsiniz.

EN İYİ 10

1. Patalya Thermal Resort- Kızılcahamam
2. CCR Cappadocia Cave Resort & Spa- Kapadokya
3. Cırcırlar Konağı- Beypazarı
4. Abant Palace- Abant
5. Asya Fin Otel- Kızılcahamam
6. Kayıboyu Otel- Beypazarı
7. Diapolis Otel- Akçakoca
8. Mountain Resort- Olgaz
9. Peri Tower- Kapadokya
10. Grand Kartal Oteli- Kartalkaya

KIZILCAHAMAM - PATALYA THERMAL RESORT
Termal tedavi için birebir


Soğuksu Milli Parkı’nın içinde, Ankara’ya 86 km. uzaklıkta. Bütün odalarda termal su, kapalı ve açık iki termal havuzu var. Tesiste dört futbol sahası, 3 tenis kortu, 2 basketbol, bir voleybol sahası bulunuyor. Trekking, foto safari ve paintball için birebir. Ormanlık alanda kros pisti var. Güzellik merkezi, hamam ve saunalardan oluşan bir kür merkezi, üç restoran ve bar hizmet veriyor. Hafta sonu yarım pansiyon kişi başı ücreti 140 TL. Tel (312) 736 02 00.

KAPADOKYA - CCR CAPPADOCİA CAVE RESORT & SPA
Kapadokya Vadisi manzaralı


Uçhisar’da tarihi bir sokakta, kayadam odalarıyla hizmet veriyor. Odalar, Divanlı, Çatalkaya, Göreme, Tekelli Evleri gibi tarihi sokak isimleri taşıyor. Bazı süit odalarda jakuziden Kapadokya Vadisi izlenebiliyor. Tüm odalar kayadan veya taş örme. En önemli özelliği kayadan oyulmuş 1500 metrekare SPA’da verilen hizmetleri. Peribacalarına bakan havuzu, güneşlenme terası, iyi bir şarap mahzeni de bulunuyor. İki kişilik bir oda 250 ile 1100 Euro arasında. Tel: (384) 219 31 94.

BEYPAZARI - CIRCIRLAR KONAĞI
İpek yolundaki konak

İpek yolu üzerindeki, İnözü Vadisi’nde, 150 yıllık konak. Adını da dokumacılıkta kullanılan “çırçır” aletinden alıyor. Mekanın işletmecisi Ahmet Alpaslan. Ankara’ya 100 kilometre uzaklıkta olan Konak, geleneksel bir Beypazarı evi. Odalarda gaz lambasıyla uykuya dalıp kuş cıvıltılarıyla uyanıyorsunuz. Toplam beş oda mevcut. İki dönümlük büyük bir bahçesi var. Beypazarı güvecini, yaprak sarmasını, 80 katlı ev baklavasını, Beypazarı kurusu gibi yerel yemekler sunuyor. İki kişi kahvaltı dahil 80 TL. Tel: (312) 763 00 05.

ABANT - ABANT PALACE
Göl kenarında bisiklet

Abant Gölü’ne karşı, yemyeşil ormanlık bir alanda. Yürüyüş ve bisiklet gezisi çok zevkli. 133 standart oda, 29 süit ve bir kral dairesi var. Köroğlu, Vitamin, Göl, Lobi ve Pub Bar olmak üzere beş barı mevcut. Abant Gölü’nün kenarındaki restoranı 570 kişilik. Türk ve Fin hamamı, sauna, masaj, jakuzi, solaryum, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, tenis, voleybol, basketbol sahası ve bilardo gibi imkânlar da var. Ankara Esenboğa Havalimanı’na 230 km. mesafede. Cumartesi yarım pansiyon iki kişilik oda 320 TL. Tel: (374) 224 50 12.

KIZILCAHAMAM - ASYA FİN OTEL
Stres programı

94 odası, 450 apart süiti var. Havuz ve küvetler sıcak kaplıca suyuyla dolu. Kadınlar ve erkekler için ayrı havuzlar bulunuyor. Özel aile havuzları da var. Mineralli çamur banyosu, balneoterapi, akupunktur gibi yöntemler uygulanıyor. Birkaç günlük özel stres ve rahatlama programları sunuluyor. Cep sineması, dört restoranı, üç kafesi var. Ankara’ya 76 km uzaklıkta. Yarım pansiyon 250 TL. Tel: (312) 736 40 00.

BEYPAZARI - KAYIBOYU OTEL
Otantik sokaklar arasında


İki yıllık otel 30 odalı. Eczacı Belgin Emreli oğlu ve eşiyle işletiyor. Otel adını Oğuzların Beypazarı’na yerleşen Kayıboyu kolundan alıyor. Beypazarı’nın merkezinde, tarihi Gümüşçüler Çarşısı ve yöresel alışveriş alanı Alaattin Sokağı’nın arasında. Açık büfe kahvaltıda el yapımı reçeller, ekmekler, Beypazarı kurusu, çörekler var. Öğlen ve akşam tarhana çorbası, pilavlı-etli güveç, baklava ve yaprak sarması gibi yöresel yemekler sunuluyor. Hafta sonu yarım pansiyon 110 TL. (312) 762 77 92.

AKÇAKOCA - DİAPOLİS OTEL
En yakın deniz


Ankara’nın denize en yakın noktası. Başkente 270 km uzaklıkta. 15 yıllık bir aile işletmesi. İsmini Akçakoca’nın tarihteki adı Diapolis’ten alıyor. 67 odası var. Yemekler Bolulu aşçılar tarafından hazırlanıyor. Otelde uzman masörler çalışıyor, her türlü fitness aleti var. Açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna ve jakuzi de var. 140 kişilik cep sineması gayet modern. Cuma-pazar iki gün yarım pansiyon 300 TL. Hafta içi iki kişi 140 TL. (380) 611 37 41.

ILGAZ - MOUNTAIN RESORT
Spor yapanlar için


Kayak, bisiklet, trekking, doğa yürüyüşü ve koşu sevenler için harika bir yer. Tenis kortundan paintball sahasına, kayak pistine kadar pek çok spor alanına sahip. 84 adet ladin, sekiz ardıç, sekiz kayın ve 18 sedir apart daire var. Hepsi ayrı büyüklükte. Ankara’ya 200 km uzaklıkta. Hafta sonu kişi başı tam pansiyon 100 TL. (366) 239 10 40.

KAPADOKYA - PERİ TOWER
Ağa Han ödüllü


1997-1998 Ağa Han mimarlık ödülüne sahip. Dört tarafı açık bir tepede. Peribacalarının yer aldığı Nar Kasabası ve Gülşehir’e bakıyor. Geniş bir bahçesi ve açık havuzu var. 126 odalı. Şarap tadımı da yapılabiliyor. Sauna, hamam ve fitness salonu var. Ankara’ya 300 km uzaklıkta. Hafta sonu yarım pansiyon kişi başı 85 TL. Tel: (384) 212 88 16.

KARTALKAYA - GRAND KARTAL OTEL
Sadece kışın


Bolu Köroğlu Dağları’nın 2 bin metre zirvesinde kurulu bir dağ ve kayak oteli bu. Kayak ve snowboard dersi veriliyor. 1 Aralık - 31 Mart arasında kapılarını açıyor. 12 pisti var. 160 odanın tamamı pist ve dağ manzaralı. Yüzme havuzu da bulunuyor. Hafta sonları restoranda canlı müzik var. Ankara’ya 174 kilometre uzaklıkta. Cuma - pazar konaklama kişi başı 259 TL. (374) 234 50 50.
False