Analı-kızlı imza günü

Güncelleme Tarihi:

Analı-kızlı imza günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 14:20

Analı-kızlı imza günü

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- CİDE Güren Başköy Derneği'nin düzenlediği imza ve söyleşi günü renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul Cevizli’de bulunan Cide Güren Bölgesi Başköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirilen imza gününe, Araştırmacı Gazeteci Yazar Nurcan Ezel Hümay ve Türkiye'nin en genç yazarlar listesinde bulunan 14 yaşındaki kızı Yazar Başak Şahin katıldı.

14 yaşındaki Yazar Başak Şahin ilk imza, anne Nurcan Ezel Hümay ise iki yıl aradan sonra yeniden okurlarıyla buluşmanın heyecanlarını yaşadılar. İmza ve söyleşi gününe farklı köylerin dernek başkanları, Başköy Dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. İmza gününde Şeyh Şaban-ı Veli kitabının tüm geliri derneğe bağışlandı. Kitap tanıtımları yapan yazarlar, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi ve kitaplar imzalandı.

Başköy Dernek Başkanı Cemil Yıldırım, 14 yaşında bir kızın kitap yazarak imza günü için İstanbul'a kadar gelmesinden onur duyduklarını belirterek, Araştırmacı Yazar Nurcan Ezel Hümay'a ve Başak Şahin'e kitap çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Cemil Yıldırım, Nurcan Ezel Hümay'a Cide ve bölgeye verdiği her desteği sevgi ve emekle yaptığını ifade ederek, imza ve söyleşi gününden üyelerinin son derece memnun kaldığını, derneğin hiçbir çalışmasında kendilerini yalnız bırakmayan değerli bir dost olarak gördüklerinin altını çizdi.

'Nurcan Ezel Hümay kimimizin kızı, kimimizin kardeşidir' diyen Başkan Cemil Yıldırım, "Kendisini hiçbir zaman yabancı bir gözle görmedik. Her zaman bizlere Cide sevgisini anlatan, Cide tarihi anlatan, Cide'ye emek vermiş bir araştırmacı gazeteci olarak gördük. Kızıyla beraber, yapmış oldukları bağış için ayrıca tebrik ediyorum. Bizi de hayırlarına ortak etmelerinden dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Dernek üyeleri, söyleşiden keyif aldıklarını, benzer etkinliklerin Cide Güren Başköy'de de yapılması gerektiğini vurgulayarak, köyde yapılan etkinliklere aynı konukların dahil edilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!